- Rychlé odkazy:
- Jak vybrat nejlepší gril (na dřevěné uhlí)
Plynové grily jsou čistší a na obsluhu komfortnější varianta ke grilům na dřevěné uhlí. Pokud po nich pokukujete, tak vám poradíme jak vybrat kvalitní zahradní gril na plyn a pomůžeme vybrat nejlepší díky testu a recenzím.
Nejlepší plynové grily – Test 2023
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | |
Velikost grilovací plochy (cm2) | 2700 | 3500 | 2640 | 2806 | 2816 | 2295 | 2542 | 2130 | 2640 | 2760 | 2604 | 2800 | 1969 | 2520 | 2432 | 2100 |
Výkon hořáků (kW) | 10,5 | 12,8 | 8,8 | 10,2 | 10,5 | 12 | 10,5 | 8,8 | 10,5 | 9,4 | 10,5 | 9,6 | 8,1 | 9 | 12 | 7,5 |
Počet hořáků | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 2 |
Boční hořák | ano | ano | ano | ano | ano | ne | ano | ne | ne | ano | ne | ano | ne | ano | ano | ne |
Počet roštů | 4 | 2 | 2 | 2 | 3 | 1 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 |
Materiál roštů | litinový | litinový | litinový | litinový | litinový | litinový | litinový | litinový | litinový | ocelový | litinový | litinový | litinový | litinový | ocelový | ocelový |
Hmotnost (kg) | 43 | 60 | 55 | 69 | 41 | 47 | 35 | 37 | 37 | 54 | 25 | 56 | 38 | 34 | 25,4 | 32 |
Kolečka | 4 | 4 | 2 | 4 | 4 | 2 | 2 | 4 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 2 |
Skříňka | s dvířky | s dvířky | jen polička | s dvířky | s dvířky | zakrytí vepředu | s dvířky | s dvířky | s dvířky | s dvířky | zakrytí vepředu látkou | s dvířky | zakrytí vepředu | s dvířky | s dvířky | zakrytí vepředu |
Výhody |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| ||||||
Nevýhody |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |||||
Hodnocení výkonu | 78 % | 70 % | 64 % | 70 % | 71 % | 100 % | 79 % | 79 % | 76 % | 65 % | 77 % | 66 % | 79 % | 68 % | 94 % | 68 % |
Hodnocení variability a funkce | 74 % | 81 % | 85 % | 75 % | 75 % | 40 % | 60 % | 60 % | 60 % | 55 % | 55 % | 55 % | 50 % | 55 % | 35 % | 45 % |
Hodnocení zpracování | 85 % | 80 % | 80 % | 90 % | 75 % | 90 % | 70 % | 70 % | 70 % | 90 % | 60 % | 80 % | 70 % | 70 % | 65 % | 55 % |
Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu | Zjistit cenu |
Jak vybrat plynový gril?
Na začátek si férově porovnáme plynové grily proti ostatním typům grilů (především těm na dřevěné uhlí).
Výhody plynových grilů
- Jednoduché rozdělávání ohně tlačítkem
- Teplotu regulujete snadno otočením knoflíku
- Rychlé zažehnutí a rozehřátí grilu
- Zdravější varianta grilování (na jídle nezůstanou zbytky po spalování dřevěného uhlí)
- Spousta odkládacích ploch a místa pro příslušenství
- Po čase je grilování levnější než s uhlím a podpalovačem
Nevýhody plynových grilů
- Vyšší pořizovací cena grilu i první bomby (záloha a cena plné bomby)
- Částečně chybí klasická chuť grilovaného masa po ohni a kouři
- Horší manipulace s grilem, protože bývá těžší (i díky plynové bombě)
- Nutnost dokupovat či plnit plynové lahve
- Nutnost manipulace s plynem (někdo může mít obavu z výbuchu, nebo skladování)
Grilovací systém a typy plynových grilů
Grily, které fungují na plyn můžete podle typu hořáků rozdělit na 2 podtypy. Každý z nich je velice vcelku odlišný a má své výhody a nevýhody. Zároveň hořáky mohou definovat to, jaký gril bude a jak bude fungovat.
1. Hořáky z oceli s tzv. flavorizéry/aromatizéry
Tohle je nejčastější způsob vedení plynu z bomby do vany grily pod grilovací plochu. Hořáky jsou nejčastěji (cca 90% plynových grilů) jeden až tři a jsou umístěny pod grilovací plochou. Mezi hořáky a grilovací plochou jsou tzv. flavorizéry. Jejich název vychází z anglického „flavor / flavour“ – to znamená „chuť“ (říká se jim i aromatizéry – od slova aroma – vůně). Flavorizéry jsou takové stříšky nad hořáky a grilovací vanou. Z grilovací plochy totiž obvykle stéká a kape olej a marinády, padají malé kusy zeleniny a masa, atp. A aby ty nespadly přímo na hořák, neucpaly dírky v hořáku ze kterých hoří plyn a případně nezačaly hned hořet, tak je nad hořáky stříška. Kromě této ochranné funkce mají flavorizéry i pozitivní efekt – tuk, který na ně stéká a ten se pomalu vypařuje a dým z něj pak stoupá zpět nahoru k masu, které je tak mírně očouzené, zauzené, ovoněné tímto dýmem.
Hořáky bývají umístěny rovnoběžně s tím, jak koukáte na gril, když grilujete. Obvykle máte 2-3 knoflíky, které ovládají každý hořák zvláště, nebo více najednou – jde tak mít vlevo jinou teplotu, než vpravo a obvykle se vlevo dělají steaky na vyšší teplotě a po zatáhnutí se posunou doprava do ne tak rozpálené části.

flavorizéry – stříšky mezi hořáky a grilovací plochou
2. Hořáky z keramiky – RBS
RBS znamená Radiant Burner System. Tohle je specialita dražších grilů Campingaz. Jde o keramické hořáky umístěné podél delších stran grilu. Princip je jednoduchý – hořáky jsou větší keramické desky, které se celé rozpálí díky malých dírek a žhnou. Uprostřed může být ještě zahnutá kovová plocha, která může sálající teplo ze stran odrážet směrem nahoru pod grilovací plochu. Má to pár specifik:
- jednodušší čištění (flavorizér je u RBS celistvější, což se čistí lépe, než flavorizéry u běžných plynových grilů),
- u RBS jsou 2 hořáky – každý můžete ovládat zvlášť a tak mít teplo „v zadní části grilu“ jiné, než „v přední části grilu“. Takže váš naučený princip zleva doprava (z běžných plynových grilů) se přeučíte na „zezadu dopředu“.

RBS hořáky po stranách delších stěn vany grilu
3. Přenosné kompaktní plynové grily
Jde o menší grily – velké tak akorát na stůl. Říka se jim i balkonové plynové grily. Díky malým rozměrům s nimi můžete grilovat i na balkoně. Za mě je to velmi nerozumný nápad čoudit sousedům z balkonu do jejich domovů, ale někdo to může mít domluvené a pak jde asi o OK řešení. Na zahradu se hodí větší grily.
Občas se můžete setkat s tím, že plynový gril má nad hořáky prostor na lávové kameny – pak se tomu říká plynový gril s lávovými kameny. Výhoda je, že lávové kameny po rozehřátí lépe rozvádějí teplo pod celým roštem a udržují teplo trochu setrvačněji – protože se po nahřátí udrží déle žhavé. Dobré je i to, že kapající tuk se často z kamenů vypaří a pošle do masa více této chuti. V neideálním případě se ale na kamenech tuk vznítí a hoří a kameny se pak špatně čistí, resp. musí se nechat vypálit, nebo vyměnit.
Občas uvidíte i plynové grily s infračerveným keramickým hořákem – moc se to nevidí, ale existují. Jde často o dražší plynové grily s běžnými hořáky a s jedním, nebo dvěma infračervenými hořáky navíc. Často jeden bývá na zadní straně grilu a je tam kvůli rožnění (rotiserie). A nebo je jeden infrahořák součástí boční odkládací plochy, který můžete rozpálit na velice vysokou teplotu a dotáhnout si steak na velice vysoké teplotě. Říká se tomu často „sizzle-zóna“ (sizzle znamená „praskání“ tuku při smažení steaku).
Rozměry grilu a velikost roštu
Velikost grilovací plochy je jednoznačně to hlavní, co si před nákupem plynového grilu musíte promyslet. Pokud máte 4 člennou rodinu a občas grilujete pro přátele na zahradních párty, tak potřebujete relativně velký gril s velkým výkonem, abyste mohli dělat dostatečně hodně jídla najednou. V Česku je obvyklé velikost grilovací plochy (roštu) ukazovat jako velikost roštu ve výšce a šířce. Lepší by byl americký přístup přepočtu na úhlopříčku – jako u televizí. Případně můžete vidět rozměry v cm2. To je relativně dobrý přepočet a funguje lépe, než jen výška a šířka roštu samy o sobě.
Pro jednoho člověka uvažujte minimálně 300 cm2 (půlka A4 – 15*20 cm), spíše 400 cm2 plochy roštu. 300 cm2 je málo když budete potřebovat sundat maso z jedné horké zóny do druhé odpočinkové, 400 cm2 už docela jde. Pokud budete grilovat ryby, tak bych raději počítal 400 cm2 na osobu, možná raději 500 cm2, když to bude placatá pražma.
Doporučuji si spočítat buď úhlopříčku, nebo velikost roštu v cm2. Ale aspoň nahrubo nastřelím vhodné velikosti grilů:
Rozměry grilu | Rozměry roštu | Počet lidí / porcí |
do 1500 cm2 | cca 33*45 cm (cca 2 A4 papíry) | pro max. 4 lidi |
1501 až 2500 cm2 | cca do 45*55 cm (4 A4) | pro 5 až 7 lidí |
2501 až 3500 cm2 | cca do 50*70 cm (6 A4) | pro 8 až 10 lidí |
nad 3501 cm2 | nad 50*70 cm | pro 11 a více lidí |
Hořáky
Pokud se budeme držet většiny plynových grilů, tak ty bývají dvojího typu:
- hořáky z relativně tenkých rovných nerezových trubek – většina plynových grilů bude mít tento jednoduchý typ hořáků. Jeho výhoda je nízká cena a relativně dobrá spolehlivost v poměru k ceně. Nevýhoda je přímočaré vedení tepla a tím mohou vznikat chladnější mezery mezi plameny. V reálu to poznáte prakticky jen u grilů s málo hořáky a velkými rozestupy mezi hořáky.
- hořáky z relativně tenkých nerezových trubek zahnutých do tvaru – tohle je specifikum základních nerezových hořáků, kdy u větších modelů je potřeba mít 3-4 grilovací zóny, ale zároveň nechcete mít 8 rovných hořáků s 8 tlačítky. Dělá to například Campingaz – mají 3-4 zóny a každá zóna má jeden hořák a jedno ovládací kolečko. Hořák je ve tvaru připomínající písmeno U – je tak více výhřevný do šířky (jako 2 běžné rovné hořáky), ale ovládá se jedním tlačítkem.
- hořáky z relativně silnostěnné slitiny v různých tvarech – díky různým tvarům se tyto hořáky snaží lépe rozvádět teplo pod roštem a pokud jsou z nějaké slitiny, obvykle bývají dlouhodobě spolehlivější. Zároveň jsou ale dražší, takže je najdete zpravidla u dražších modelů grilů (vyšší desítky tisíc).

Hořáky ve tvaru U
99 % plynových grilů v Česku (v mainstream sekci) má nerezové hořáky. Campingaz mívá některé modely i se zahnutými nerezovými hořáky do tvaru U. Hořáky ze slitiny v ČR prakticky nepotkáte – aspoň ne v mainstreamu.
Knoflíky ovládající intenzitu ohně chcete nejméně 3. Tzn. 3 knoflíky na 3 hořáky. Pokud budete mít více hořáků, tak samozřejmě i více ovládacích knoflíků. A to proto, abyste mohli mít minimálně 3 nezávisle vyhřáté sekce na roštu – maso totiž potřebuje jinou teplotu na začátku grilování a na jeho konci (nejprve se zatáhne na vyšší teplotě a pak dodělá v nižší), případně zelenina, sýr, atd. vyžadují také jiné teploty. Dnes je relativně standardní, že každý hořák má vlastní kolečko na ovládání.
Obvykle je grilovací plocha rozdělena na 2 části – levou a pravou a do každé z nich můžete umístit jiný rošt – třeba litinovou desku na rozehřátí sýra, nebo rošt z kulatým výkrojem, do kterého se dá umístit litinová pánev a můžete mít pánev v grilu. Pro takové případy jsou nezávislé sekce velice důležité. Dnes je to ale prakticky standard – každý hořák mívá vlastní ovladač.
Hořáky se zapalují nejčastěji piezo zapalovačem – což je tlačítko na grilu, které po zmáčknutí vytvoří jiskru v blízkosti hořáků a ta zapálí plyn. Jde o piezoelektrický jev, který je stejný jako znáte ze zapalování u plynového sporáku.
Grilovací výkon kW
Tato hodnota je velmi často vcelku mimo a spíše matoucí – bohužel. Nejčastěji se dočtete, že 10 kW je ok pro velký gril a 5 kW pro malý gril – to je nesprávné.
Grilovací výkon v kW vypovídá jen o tom, kolik tepla a jak rychle vytváří hořáky uvnitř grilu. Vyšší hodnota znamená obvykle to, že rychleji gril zahřejete. Zároveň bude možné gril vyhřát na větší teplotu a udržovat ji.
Výkon volte raději takto:
- počítejte 3 kW na každý hořák uvnitř grilu, nebo
- 3 kW na každých 1000 cm2 grilovací plochy / roštu.
Pokud hledáte gril se 3 hořáky, tak výkon musí být minimálně 9 kW. Pokud hledáte gril s 2500 cm2 plochy roštu (cca pro 7 lidí), tak potřebujete 3*2,5 kW – tj. 7,5 kW. Obecně je ale výkon relativně složitou otázkou – záleží i na vzdálenosti plamene od roštu, rozvádění tepla po celé ploše roštu, „termoizolační“ schopnosti vany a víka (i jeho velikost) grilu, atd. vše ovlivňuje, jak si gril bude teplotu udržovat.
Tyto hodnoty jsou vcelku optimální. Nižší hodnoty nebudou průšvih, se kterým nic neugrilujete – jen déle potrvá gril rozehřát a udržovat v něm teplotu, když bude plný, nebo ho budete často otevírat (spíše hypoteticky).
Velmi dobře si prostudujte z čeho se počítá celkový výkon grilu. Někdy totiž grily mají kromě hořáků pod hlavním roštem ještě doplňující hořáky bokem (například v odkládací ploše) a do celkového výkonu počítají i výkon toho bočního doplňkové hořáků pro ohřívání omáček, atd. To je ovšem dle mne zavádějící informace opticky navyšující výkon grilu. Na to si dejte pozor.
Rošty
Pokud chcete mít na ugrilovaném masu známý vypálený vzorek, tak musíte nutně vybrat litinový (slitinový) rošt s tlustšími kontaktními ploškami. Je to kvůli toho, že litina lépe drží vysokou teplotu, takže když ji rozpálíte na plné pecky a pak na ni dáte maso, tak dotykovou plochu litina na masu až spálí – takže vznikne krásný „vzorek“ na masu. Pokud vás zajímá návod jak udělat opálenou mřížku na grilovaném mase, tak mrkněte na youtube.com a hledejte „grilled marks“.
Běžné levnější rošty jsou prakticky jen kovové kulaté tyče navařené na sebe a obvykle jsou z materiálu, který teplotu na povrchu udrží jen chvíli a nemá tak „výkon“ na to, aby vypálilo typický vzorek na masu.
Doporučuji volit litinu a bytelnější vzhled. Pokud bude povrch roštu mírně zdrsněný, je to lepší, i když se pak hůře čistí.
Důležité je, aby roštů bylo na grilovací ploše více. Pokud budou alespoň 2, tak jeden můžete vyměnit za jiný (s kulatou dírou uprostřed na litinovou pánev, nebo s plnou plochou na grilování sýra, nebo jemně nakrájené zeleniny přímo na roštu) a mít tak více možností grilování.
Odkládací plochy
Vedle grilovací plochy jsou prakticky vždy odkládací plochy. Obvykle jsou to sklopné plochy, které můžete a nemusíte používat. Většina lidí ten prostor využije kvůli odkládání talíře/mísy s masem (případně tady může být i prkýnko na krájení) nalevo od grilu a pak mísa na ugrilované jídlo vpravo. Odpovídá to tomu, jak praváci postupují při grilování.
Požadavky na velikost plochy jsou vcelku dané – obvykle jsou odkládací plochy adekvátně velké k velikosti grilovací plochy. Takže pokud grilujete na grilu pro 10 lidí, tak s ohledem na velikost mís s neugrilovaným a hotovým masem, jsou voleny i velikosti odkládaček. V tomhle si moc nemůžete vybrat – velikost se liší mezi různými modely jen relativně málo.
Některé dražší grily mají odkládací plochy s dvojí funkcí. Na jedné odkládací ploše může být i prostor pro mísu s ledem, nebo sizzle-zóna pro grilování steaků ve vysoké teplotě, případně další grilovací plocha (spíše vhodná na ohřívání omáček, nebo vaření příloh) atp. Samostatná grilovací plocha v odkládací ploše mívá vlastní ovladač a většinou kulatý hořák (vařič) podobný jako na plynovém sporáku. Za mne je to super věc a doporučuji ji jednoznačně zvážit.
Odkládací plocha vyrobená ze dřeva je podle mě trochu horší, než z nerezu – ale je to spíše pocitové. Gril bude stejně během deště, zimy a nepoužívání zakrytý, nebo pod plachtou, takže dřevo vydrží.
Konstrukce a materiál grilu
V neposlední řadě potřebujete, aby gril měl nějakou rozumně bytelnou konstrukci, která se nebude klepat ve větru a při drsnějším zacházení, když se grilmaster trochu rozvášní.
Vzhledově jsou grily buď vestavné, nebo volně stojící. Vestavba do zahradní kuchyně vypadá božsky, ale za takovou venkovní kuchyni vyndáte docela vysoké částky, takže to není pro každého. Většina lidí sáhne po volně stojícím grilu – je to nejprodávanější varianta.
Na 99% ho budete potřebovat někdy posunout, takže potřebujete kolečka. Stačí na jedné straně grilu. Hlavně, aby s tím bylo možné pohnout jedním člověkem – například když chytne maso a bude hořet, tak chcete posunout gril dále od domu, nebo hořlavých věcí na stole.
Gril bývá vyroben z jednoho ze 2 typů materiálů – nerez, nebo litina – u litiny jde často jen o vzhledovou povrchovou úpravu. Obojí je OK, jen na černé litinově vypadající barvě jde hůře vidět rez, která se na nerezu může vyskytnout (i přesto, že je to nerez).
Stabilitu grilu obvykle nemusíte moc řešit – na rozdíl od grilu na dřevěné uhlí, který může být lehký a nestabilní. Plynové grily mají obvykle desítky kg a zároveň se pod gril umisťuje těžká propanbutanová bomba, to konstrukci zatíží a bývá bytelná.
Pokud budete gril často schovávat a přesouvat, zvažte jak by měl být těžký – ať se vám nestane, že jej neuzvednete.
Skříňka pod grilem
Pod grilem bývá prostor, kam se dá odložit příslušenství, které ke grilování potřebujete – například plynová PB bomba, různé čističe, někdy i oleje, sůl, dřevo na zauzení, atd. Běžné jsou 3 řešení:
- Jedna polička na úrovni koleček bez dvířek a krytu – minimalistický model, nejčastěji k vidění u levných grilů. Jeho nevýhoda je, že věci uvnitř (bomba, čističe, atd.) jsou vidět.
- Jedna polička na úrovni koleček s neotevíratelným krytem vepředu – podobný jako model nahoře, jen přední a někdy i boční část grilu je zakrytá plechem, aby nešla vidět PB bomba při pohledu zepředu. Je to trochu lepší, věci schováte a zepředu bývá někdy pod tlačítky umístěna malá polička na drobnosti jako sůl, pepř, koření, atp.
- Skříňka s dvířky – Toto je nejelegantnější řešení. Skříňka je uzavřená, dovnitř nepadá binec z jara a podzimu, nejde vidět binec, který tam můžete mít, sůl vám neolíže jelen, atd. atd.
To samozřejmě často je odvozené od ceny grilu. Dražší mívají skříňku, nejlevnější jen otevřený prostor s poličkou.
Ve skříňce musí být prostor pro propanbutanovou bombu – nejčastější jsou 10 kg a 5 kg varianty. Skoro všechny grily mají pod grilovací vanou, nebo ve skříňce prostor na 10 kg bombu. Pokud kupujete menší gril, raději si ověřte, jestli v něm lze skladovat i větší 10 kg bombu. Většinou to tak bude.
V prostoru pod grilovací vanou najdete i malou odkapávací misku, kam stéká veškerý tuk a tekutiny, které při grilování padají z potravin. Jednou za čas je potřeba jej vyčistit – stačí cca jednou za kvartál.
Plynové lahve, bomby a kartuše
Plynové lahve ke grilu se obvykle připojují navíc zakoupenou připojovací sadou (ano, třeba u Campingaz nebývá součástí nového koupeného grilu). Závit na 5 kg a 10 kg PB lahvích je standardní, takže připojovací sady jsou naprosto v pohodě a není problém s připojením.
Kovové lahve mívají 5, nebo 10 kg – to je standard. Cena PB lahve je většinou rozdělena na cenu plynu a zálohu na PB lahev. Propanbutanový plyn stojí obvykle okolo 500 Kč za 10 kg, záloha bývá 1000 korun. Jedna bomba vám vydrží cca 10-20 grilování. Některé grily mají v manuálu i informaci o spotřebě plynu za minutu, nebo hodinu grilování, z toho se pak dá lépe odhadnout spotřeba. V reálu je ale spotřeba relativně nízká a grilování na plynu je v delším horizontu vcelku levné.
Existují i malé cestovní plynové kartuše – ty se dávají do malých kompaktních plynových grilů. Pro klasický plynový gril nejsou použitelné.
Pokud gril nepoužíváte, tak musí být PB lahev schovaná v místě, kde není horko, ani svit sluníčka a musí být uzavřený ventil na PB lahvi, aby nehrozil únik plynu někde v části grilu.
Příslušenství
Ke grilu budete možná i potřebovat:
- nepromokavý obal na gril – proti dešti, sněhu, pylu, listí, atp. (Gril je ale lepší skladovat mimo)
- čistící prostředky a náčiní – protože po každém grilování je třeba chemicky i fyzicky gril očistit
- výměnné rošty – pro grilování i jiných potravin než jen masa
- otáčecí rotisérie – umí točit motorkem a grilovat maso ve tvaru válečku – makrely, pokus o kebab, menší drůbež atp.
- potřeby na uzení – misku na voňavé dřevo, samotné dřevo na uzení, atp.
- grilovací nářadí – kleště například – otáčet steak píchnutím vidličkou je nesmysl – je třeba být trochu grilmaster, užít si grilování a dodržovat aspoň základní etiketu grilování a dobře u toho vypadat 🙂
- grilovací rošty na ryby – bez nich se ryby jako pstruzi prakticky grilovat nedají, protože se přichytí a snadno je při otáčení poškodíte – jak kůži, tak je můžete i zlomit.
- vpichovací teploměr – prakticky všechny plynové grily mají na víku vestavěný teploměr. Ten je dobrý na měření teploty uvnitř grilu, ale potřebujete sledovat i teplotu u některých mas – třeba větších kusů vcelku, nebo vysokých stejků
- a další: jednorázové nádobí, grilovací jehly na ražniči, nože, zástěry, rukavice, stojan na drůbež, alobal, atp. Prostě pouvažujte o tom, že potřebujete skříňku 🙂
Často kladené otázky
Jaký je nejlepší plynový gril? – Kdo je vítěz testu?
Nejlepší plynový gril se liší podle spousty věcí – musíte se nejprve zaměřit na to co potřebuje a jestli je plyn vůbec to správné „palivo“ do grilu pro vás. Srovnali jsme plynové grily podle jejich velikosti grilovací plochy, výkonu v kW, kvalitu hořáků a roštů, atd, abychom vybrali tu nejlepší. Pro výsledky mrkněte na tabulku se srovnávacím testem plynových grilů 2023.
Jak vybrat plynový gril – Které parametry a vlastnosti jsou důležité?
Jak se vyznat ve výběru plynového grilu jsme vám radili v 10 velmi detailních kapitolách. Pokud to shrneme do hlavních bodů: Začněte tím, kolik lidí chcete pohostit, od toho se odvozuje velikost grilu a počet a výkon hořáků. Musíte zvážit co vše budete grilovat a jaké funkce tedy gril musí mít a umět. Na ně mrkněte v nákupním rádci.

Vystudoval jsem technickou univerzitu v Ostravě – obor elektronika a informatika. Jsem profesně programátor a konzultant hardware a elektroniky. Pracoval jsem i v reklamačním oddělení velkého eshopu s elektronikou, kde jsem získal zkušenosti z pohledu nespokojených zákazníků a nefungujících výrobků. Byla to velká škola. Rozumím elektru a technice obecně až do posledního šroubku. Volný čas trávím sportem, geocachingem, tůrami v přírodě, auty a technikou v domácnosti – čím více smart, tím lépe. Chci pro sebe i vás to nejlepší možné – vzhledem k ceně i kvalitě.
Sledujte nás na sociálních sítích
Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.