Jak na výběr pomalého hrnce

Aktualizováno v listopadu 2019

Pomalý, elektrický, ale i multifunkční hrnec. Všechna tato pojmenování odkazují k hrnci, který umí pomalu sám vařit. Vzhledem k tomu, že pro svůj chod potřebuje elektřinu, říká se mu elektrický. Pokud nabízí i další funkce jako pečení nebo přípravu různých pokrmů, označuje se pojmem multifunkční. Hrnce, které jen pomalu vaří, jsou zkrátka pomalé hrnce. Podle čeho vybrat ten nejvhodnější? Začněte u jeho objemu. Další rady najdete v článku.

Recenze pomalých hrnců

Do testu pomalých hrnců jsme zahrnuli jak hrnce multifunkční, které kromě pomalého vaření umožňují i pečení, smažení, dušení a další, tak hrnce jen na pomalé vaření. Z hlediska pořizovací ceny jsou zastoupeny jak levné, tak drahé modely. Mezi dražší výrobky spadají multifunkční hrnce. Při testování jsme se zaměřili především na příkon, objem, ale i komfort vaření, který výrazně zlepšuje přítomnost časovače. Jak výrobky dopadly? Dozvíte se z našich recenzí.

Tefal All-In-One CY505E30

Typmultifunkční
Počet programů25
Objem6 l
Příkon1100 W
Výrobní materiálneuvedeno
Odložený start v hano
Časovačano
Keep Warmano
Příslušenstvíano
Displejano
Ovládánídotykové
Odnímatelná nádobaano
Mytí v myčcene

Tefal All In One Pot je kombinací tlakového hrnce, rýžovaru, hrnce na pomalé vaření nebo remosky. Disponuje 25 přednastavenými programy, díky kterým v něm uvaříte snad každé jídlo, na které si vzpomenete. Kromě toho umožňuje i manuální nastavení, takže si můžete sami určit jak dlouho, na jaký stupeň a zda budete vařit pod tlakem či nikoliv.

Předností hrnce je displej s červenými digitálními číslicemi, které jsou dobře čitelné i z větší dálky. V podstatě polovinu hrnce zabírá ovládací panel s dotykovými tlačítky. Poklice je s hrncem napevno spojena, což není příliš praktické na údržbu. Na druhou stranu se nemusíte bát, že by vám z ruky vyklouzla.

Na panelu najdete celkem 21 tlačítek, která mohou nezkušeného uživatele zpočátku vyděsit. Tento multifunkční hrnec nabízí celou řadu funkcí, se kterými je dobré se nejdříve seznámit. Manuál produktu není příliš přehledný, takže je dost pravděpodobné, že se budete učit formou pokus/omyl. V přiložené kuchařce najdete spíše recepty na polévky a kaše. Poměrně málo receptů je orientovaných na přípravu masa. Hrnec umožňuje odložený start, ohřátí pokrmů i udržování v teple.

Vnitřní část hrnce můžete vytáhnout a umýt ji pod vodou. Podle výrobce se nesmí dávat do myčky. Do myčky může přijít jen příslušenství: obracečka, napařovací košík, odměrka a trojnožka.

  • multifunkční
  • velký objem
  • příslušenství
  • dobře čitelný displej
  • složité ovládání
  • recepty v kuchařce nejsou příliš rozmanité
Zjistit cenu

Bionaire CrockPot SCCPBPP 605

Typpomalý
Počet programů1
Objem5,7 l
Příkon250 W
Výrobní materiálkamenina
Odložený start v hne
Časovačano
Keep Warmano
Příslušenstvíne
Displejano
Ovládánídotykové
Odnímatelná nádobaano
Mytí v myčceano

Bionaire CrockPot je poměrně dost drahý hrnec nato, že v něm můžete pouze pomalu vařit. Za jeho pořizovací cenu totiž můžete získat i multifunkční hrnec s desítkami programů a možností pečení dezertů.

Vysoká pořizovací cena je však jen jednou velkou chybou na kráse. Důležité je, že pomalý hrnec funguje skvěle a pracuje bez nutnosti vaší přítomnosti. Při vaření umožňuje nastavení 2 teplotních úrovní. Při nízké trvá vaření 10 hodin, při vysoké 6 hodin. Další funkcí je Keep Warm, která jídlo ohřívá až 6 hodin.

Pomalý hrnec disponuje časovačem, díky kterému si můžete nastavit dobu přípravy jídla. Maximální doba přípravy je 20 hodin. Nevýhodou je, že výrobek nemá odložený start, který by vám při vaření ještě více pomohl. Hrnec je určený pro přípravu polévek, omáček a mas, včetně pečení masa.

Při jeho používání si dejte pozor na plášť, který se poměrně dost zahřívá, takže by se v blízkosti hrnce neměly vyskytovat žádné předměty. Kameninovou nádobu stejně jako skleněnou poklici můžete mýt v myčce. Nádobu z kameniny můžete použít pro dopékání v klasické i mikrovlnné troubě.

Po dokončení vaření přechází hrnec automaticky do režimu Keep Warm. Pokud byste po dovaření požadovali, aby se hrnec vypnul, musíte jej odpojit od zdroje elektrické energie.

  • displej
  • časovač
  • nádoba z kameniny
  • možnost mytí v myčce
  • vysoká pořizovací cena
  • plášť se při provozu zahřívá
Zjistit cenu

Russell Hobbs 22740-56

Typpomalý
Počet programů1
Objem3,5 l
Příkon160 W
Výrobní materiálhliník s nepřilnavým povrchem
Odložený start v hne
Časovačne
Keep Warmano
Příslušenstvíne
Displejne
Ovládánímanuální
Odnímatelná nádobaano
Mytí v myčceano

Rusell Hobbs 22740-56 patří do nejnižší cenové kategorie, čemuž odpovídá i jeho celkové vybavení. Jeho největší nevýhodou je absence časovače, což je však u takto levného výrobku pochopitelné. Znamená to, že si nemůžete nastavit, jak dlouho by měl hrnec vařit. Tento nedostatek se dá vyřešit spínačem do zásuvky neboli spínacími hodinami, které koupíte v každém hobby marketu.

Z hlediska nastavení teploty si můžete nastavit dvě. Jednu vyšší a druhou nižší. Nižší teplota odpovídá pomalému vaření, vyšší spíše dušení. Při vaření na vysokou teplotu má pomalý hrnec příkon jen 160 W, což však odpovídá i malému objemu nádoby 3,5 l.

Vyjímatelný kastrol je vyrobený ze slitiny hliníku a potažen nepřilnavou vrstvou. Není možné jej použít na indukci, ale jen na plyn nebo sklokeramiku. Hrnec se hodně a rychle zahřívá, takže pokud jej budete používat na zmiňovaných sporácích, vždy při vaření používejte ochranou rukavici. Hrnec disponuje funkcí Keep Warm.

  • Keep Warm
  • nízká pořizovací cena
  • mytí v myčce
  • použití na plynový a sklokeramický sporák
  • chybí časovač
Zjistit cenu

ETA Tauro 2131 90000

Typmultifunkční
Počet programů5
Objem5 l
Příkon900 W
Výrobní materiálneuvedeno
Odložený start v hano
Časovačano
Keep Warmano
Příslušenstvíano
Displejano
Ovládánídotykové
Odnímatelná nádobaano
Mytí v myčceano

ETA Tauro je multifunkční hrnec, který disponuje 5 přednastavenými programy zahrnujícími i pomalé vaření. Kromě toho v něm můžete smažit, dusit, ohřívat jídlo nebo vařit v páře a pod tlakem. Vařit v hrnci je možné i bez víka.

Objem 5 l jej předurčuje spíše do velkých rodin, které ocení i příkon 900 W, díky kterému bude vaření rychlejší. Hrnec disponuje časovačem umožňujícím odložení vaření až o 24 hodin. V teple budou pokrmy udržovány po dobu 8 hodin. Dobu vaření si můžete nastavit v rozmezí 1-99 minut. U módu pomalého vaření je možné si nastavit požadovaný čas přípravy. Po dovaření se hrnec sám vypne.

Ovládání hrnce je snadné. Ovládací panel je umístěný mimo venkovní plášť hrnce a je dotykový. Upozornění na dokončení vaření nebo jiné nastavení je zvukové a díky diodám i vizuální. Výhodou ovládacího panelu je bezspárové provedení, takže se nemusíte obávat, že by voda zatekla do elektroniky.

Vnitřní část můžete vyndat a umýt v myčce. Výrobce bohužel neuvádí, z jakého materiálu je povrch vyrobený, ale pro manipulaci s jídlem doporučujeme používat pouze plastové nebo dřevěné nádobí, abyste neporušili nepřilnavý povrch.

  • snadná údržba
  • jednoduché ovládání
  • možnost vaření bez víka
  • časovač
  • zabere dost prostoru
  • vysoká pořizovací cena
  • horká vnitřní nádoba se špatně vyndává
Zjistit cenu

SENCOR SPR 3600WH

Typmultifunkční
Počet programů14
Objem5,5 l
Příkon1000 W
Výrobní materiálneuvedeno
Odložený start v hano
Časovačano
Keep Warmano
Příslušenstvíano
Displejano
Ovládánídotykové/manuální
Odnímatelná nádobaano
Mytí v myčcene

Sencor PSR 3600WH je multifunkční tlakový hrnec, který umožňuje i funkci pomalého vaření. Kromě něj si můžete vybrat z dalších 13 programů, které zahrnují například smažení, dušení, pečení i vaření v páře. V hrnci připravíte maso, ryby, zeleninu, luštěniny, zjednodušeně řečeno téměř vše.

Hrnec má 14 přednastavených programů, ale umožňuje i individuální nastavení času a teploty přípravy. Díky tomu v něm můžete vařit i pomalu. Ovládání kombinuje možnost dotykového i mechanického. Ovládací panel můžete obsluhovat i mokrýma rukama.

Vaření v hrnci je bezpečné, jelikož si sám dokáže kontrolovat míru tlaku a má bezpečnostní poklici, která nedovolí spuštění hrnce, není-li bezpečně zavřena. Je trochu škoda, že výrobce neuvádí materiály vnitřního hrnce. Dozvíte se pouze, že je upraven speciálním povrchem proti připalování. V hrnci můžete vařit bez tuku i na tuku. Vnitřní hrnec je vyjímatelný, ale není možné jej mýt v myčce. Do myčky můžete dát jen příslušenství, mezi které patří lžíce, naběračka, odměrka a napařovací vložka.

Hrnec umožňuje jídlo udržovat teplé až po dobu 8 hodin nebo odložit start až o 24 hodin. Připravíte v něm pokrmy až pro 7 osob. Vzhledem k objemu 5,5 l má dostatečný příkon 1 000 W. Rozsah teplot je od 30-170 °C.

  • 14 přednastavených programů
  • vlastní nastavení
  • příslušenství
  • příkon
  • pořizovací cena
Zjistit cenu zpět nahoru ↑

Jaký je rozdíl mezi pomalým a klasickým hrncem

Obě varianty hrnců mají svá specifika.

  • Klasický hrnec – je oblíbený pro svoji relativně nízkou pořizovací cenu. Vybrat si můžete z oválného nebo kulatého provedení. Pro fungování potřebuje zdroj tepla, můžete jej bez obav vložit do trouby (pokud nemá plastové komponenty) a jednoduše se čistí. Je možné v něm i vařit pomalu, ale to vyžaduje vaši přítomnost.
  • Elektrický hrnec – jeho pořizovací cena je vyšší, nepotřebuje zdroj tepla, ale přívod elektrické energie. Většinou není možné jej vkládat do trouby, má vyšší hmotnost a větší rozměry. Disponují funkcí pomalého vaření, ale může být vybaven i dalšími programy. Pro práci většinou nepotřebuje vaši asistenci.

Největší předností pomalého hrnce je to, že si potraviny zachovávají důležité látky a že pro vaření nepotřebuje plotnu. Uvaříte v něm klidně v obývacím pokoji nebo na chatě, kde je možné vařit jen na kotlíku. Postačí vám místo se zásuvkou a vše je vyřešeno. Mezi nevýhody ovšem patří větší rozměry, které se odvíjí nejen od objemu, ale i od celkového zpracování. Ideálním stavem je si pomalý hrnec přikoupit jako doplněk ke klasickým hrncům.

Hrnec na pomalé vaření se skládá z hrnce s ovládacím panelem, vnitřní vyjímatelné nádoby (tu můžete zpravidla použít i na vaření na varné desce nebo plynu) a poklice.

  • pro provoz potřebuje jen zásuvku
  • jídla z pomalého hrnce jsou plná vitamínů a důležitých látek
  • vyšší pořizovací cena pomalého hrnce
  • větší rozměry
zpět nahoru ↑

Jak vařit v pomalém hrnci

Hrnce pro pomalé vaření fungují na jednoduchém principu. Jednotlivé ingredience vložíte do hrnce a necháte vařit za konstantní teploty, která nepřesáhne 100 °C. Díky tomu nedochází ke ztrátě důležitých látek. Navíc se neodpařuje voda, takže ji není nutné přilévat a pokrm míchat. Vaření však trvá několik hodin, takže pro někoho, kdo řeší jídlo na poslední chvíli, tento způsob vaření nejvhodnější není.

Jaké jsou výhody vaření v pomalém hrnci?

  • Stálá teplota – po celou dobu vaření se v pomalém hrnci udržuje stálá teplota nepřesahující 100 °C.
  • Nízká ztráta živin – díky tomu, že teplota nepřesáhne bod varu, nedochází ke ztrátě živin a vitamínů.
  • Jídlo je chutnější – tím, že se veškeré suroviny vaří najednou v jednom hrnci, docílíte lepšího promísení chutí a aroma.
  • Jednoduchá příprava – do hrnce vložíte všechny suroviny, necháte jej samostatně pracovat a po dovaření můžete jídlo ihned servírovat.
  • Nenáročná údržba – v případě, že je hrnec vyjímatelný, můžete jej pohodlně mýt v myčce (ověřte u výrobce).
  • Úspora energie – vařením v jednom hrnci spotřebujete daleko méně energie než při vaření v několika hrncích na několika plotýnkách.

Z počátku se vám může jevit aroma a chuť pokrmů jiná, než na které jste zvyklí. Jakmile však tento způsob přípravy jídla pojmete za svůj, jinakost již vnímat nebudete.

zpět nahoru ↑

Parametry pro výběr nejlepšího pomalého hrnce

Vhodný pomalý hrnec vybírejte na základě objemu, tvaru, materiálu, příkonu, údržby, ovládání, příslušenství a funkcí. Rozhodněte se, co od hrnce očekáváte a tomu přizpůsobte jeho výběr.

Objem a tvar

Objem je jedním z nejdůležitějších parametrů. Vzhledem k tomu, že příprava jídla v hrnci na pomalé vaření trvá několik hodin, nebyl by nikdo z rodiny jistě nadšený, kdyby na něj po 10 hodinách vaření nevyšla porce a on by musel čekat dalších 10 hodin na další! Proto vyberte takový objem, ve kterém připravíte jídlo pro celou rodinu. Je také důležité pamatovat na fakt, že hrnec musí být zaplněn minimálně z poloviny a maximálně do ¾, aby bylo teplo rozděleno rovnoměrně.

Jaké objemy hrnců jsou na trhu k dostání?

  • 3 l – pro přípravu 2-3 porcí,
  • 4 l – pro přípravu 3-4 porcí,
  • 5 l – pro přípravu – 5-6 porcí,
  • 6 l – pro přípravu 7-8 porcí,
  • pomalé hrnce s objemem 8 l jsou již profesionálními výrobky pro přípravu jídel.

Při výběru objemu zvažte také to, co chcete v hrnci připravovat. Budou to objemná jídla nebo velké kusy masa? Sáhněte raději po objemu větším. Ovšem pokud chcete v pomalém hrnci vařit jen švestková povidla nebo marmeládu, vystačíte si s objemem menším.

Podle typu připravovaného jídla vyberte také tvar. Pro přípravu velkých kusů mas a zeleniny je nejvhodnější tvar oválný nebo hranatý. Pokud však v hrnci, co vaří sám, chcete připravovat polévky, je lepší zvolit kulatý tvar.

Výrobní materiál

Výrobní materiál ovlivňuje to, jaká bude distribuce tepla i to, jak snadno či obtížně se bude dát hrnec udržovat. V současnosti jsou na trhu nejvíce oblíbené tyto 4 druhy materiálů:

  • keramika – není nejdražší a je vhodná pro dušení. Nevyužijete ji při vaření na sporáku a nehodí se ani na mytí v myčce.
  • Teflon – řadí se k dražším materiálům, je nepřilnavý, hůř se myje a při poškrábání ztrácí své nepřilnavé vlastnosti a stává se zdraví škodlivým.
  • Litý hliník – pomalý hrnec z litého hliníku pořídíte za vyšší cenu, ale za to jej můžete využít i pro vaření na sporáku nebo při pečení v troubě. Také jej můžete mýt v myčce na nádobí.
  • Kamenina – hrnce z kameniny patří k nejdražším, ale také nejkvalitnějším. Jsou zdravotně zcela nezávadné, jsou hygienické, snadno se myjí a dobře drží konstantní teplotu.

Hrnce z teflonu a hliníku patří k univerzálním pomocníkům, které využijete i při vaření na plotně. Na druhou stranu kameninu a keramiku pro tento typ přípravy jídel nevyužijete, ale zase s nimi dosáhnete lepších výsledků při pomalém vaření. Proto se předem rozhodněte, zda toužíte spíše po univerzálnosti nebo po pomalých hrncích, ve kterých připravíte zdravé jídlo.

Příkon

Příkon je údaj o spotřebě elektrické energie, který se udává ve wattech. Čím více wattů, tím bud výrobek výkonnější a příprava jídla rychlejší. Na druhou stranu však budete mít vyšší náklady. Příkon odpovídá velikosti nádoby. Hrnec s větším objemem bude mít logicky větší spotřebu než menší hrnec s malým objemem.

Nejčastějším příkonem je 270 W, ale pokud se rozhodnete pro větší hrnec s více funkcemi, měl by mít příkon nejméně 1 000 W. Každopádně platí, že spotřeba pomalého hrnce je menší než spotřeba více zapnutých plotýnek na sporáku.

Tabulka spotřeby

Počítáme s průměrnou cenou 4,83 Kč za 1 kWh (vše ovšem záleží na způsobu použití spotřebiče).

Zdroj tepla Spotřeba ve W – 1 varná zónaNáklady v Kč za hodinu
Plynový sporák2 00010
Sklokeramická deska – elektřina1 2006
Indukce – elektřina1 8009
Pomalý hrnec – elektřina2201

Pokud používáte více varných zón najednou, nezapomeňte si údaje vynásobit počtem varných zón, které jsou v chodu.

Údržba a čištění

Při pořizování hrnce si zjistěte, jak jej můžete udržovat. Zajímejte se o to, zda je hrnec možné rozložit na jednotlivé části a zda je možné jej mýt v myčce. Počítejte s tím, že čím větší hrnec budete mít, tím náročnější jeho čištění bude.

Způsob ovládání

Hrnce na pomalé vaření mohou disponovat dvěma typy ovládání:

  • manuální ovládání – najdete jej u levnějších výrobků v podobě knoflíků, je možné jimi ovládat základní funkce jako stupně vaření nebo udržování teploty. U těchto modelů většinou chybí doplňkové funkce.
  • Digitální ovládání – v tomto případě se jedná o multifunkční hrnce s displejem, nejčastěji dotykovým, který nabízí další funkce jako například pečení.

Hrnce opatřeny moderní technologií jsou z velké části autonomní. Pro svůj provoz nepotřebují váš dohled. Stiskem tlačítka stačí nastavit program vaření a dál se nemusíte o nic starat. Pokud však chcete mít vaření pod kontrolou, sáhněte po manuálním tlačítkovém ovládání.

Funkce a příslušenství

Podle toho, jak pokročilý hrnec si vyberete, můžete se těšit na vybavení nejrůznějšími funkcemi a příslušenstvím pro snadné vaření.

  • Displej – zobrazuje informace týkající se teploty a vybraného programu.
  • Časovač – časovač u pomalého hrnce umožní nastavit čas vypnutí.
  • Odložený start – vaření začne až ve vámi vybranou dobu.
  • Nastavení výkonu – umožňuje řídit sílu a teplotu ohřevu.
  • Udržování teploty – pokrm se po dovaření ještě určitou dobu udržuje teplý. Tuto funkci můžete znát i z rýžovaru.
  • Paměť – po výpadku energie se pomalý hrnec vrátí k předchozí vykonávané činnosti.
  • Programy – na výběr máte možnost pomalého vaření, restování, smažení, pečení, vaření v páře, rozmrazování nebo grilování.

K některým hrncům je dodáváno i příslušenství. Může jím být přídavná nádoba pro přípravu větší porce potravin nebo naběračky a odměrky.

zpět nahoru ↑

Co vařit v pomalém hrnci

V tomto hrnci uvaříte téměř vše. Nejvíce se hodí pro přípravu polévek, ale také omáček a masa. V pomalém hrnci bez problémů uvaříte guláš klidně i z kližky. Příprava tužších mas není díky dlouhé době vaření problém. Pokrmy z hrnce ocení i osoby držící dietu, jelikož se jídla nemusí připravovat na tuku. Tuk se přidává jen v případě, že v pomalém hrnci chcete péct třeba kachnu nebo kuře. V případě pečení je potřeba nádobu vymazat. Kuchyňský pomocník zvládne připravit i zeleninu, těstoviny a dokonce i dezerty.

Top recepty z pomalého hrnce

Společně s hrncem byste měli obdržet také kuchařku vaření v pomalém hrnci. My vám přinášíme několik oblíbených a prověřených receptů.

Dýňová polévka

Budete potřebovat:

  • 800 g dýně nakrájené na malé kousky bez jader,
  • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru,
  • 2 lžíce másla,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl,
  • pepř,
  • kurkumu,
  • muškátový oříšek.

Dýni můžete buď nejdříve upéct – bude mít lepší chuť, nebo ji můžete uvařit ve vývaru. Do hrnce dejte rovnou koření i česnek. Jakmile dýně změkne, polévku rozmixujte dohladka. Polévku servírujte s dýňovými semínky a zakysanou smetanou.

Dušené hovězí na zelenině a žampionech

  • 800 g hovězího masa,
  • 400 g žampionů,
  • 6 čerstvých rajčat,
  • 200 g celeru,
  • 3 mrkve,
  • 400 g rajčat krájených z konzervy,
  • 750 ml hovězího vývaru,
  • 40 g kukuřičné mouky,
  • 1 snítka tymiánu, 1 snítka rozmarýnu,
  • 9 g římského kmínu,
  • 6 g mleté sladké papriky,
  • 6 g chilli koření,
  • sůl,
  • pepř.

Maso, celer a petržel nakrájejte na menší kousky. Veškeré ingredience vložte do nádoby a vařte na II. stupeň 6 až 8 hodin.

Mrkvový koláč

  • 250 g třtinového cukru,
  • 2 lžičky vanilkového cukru,
  • 4 vejce,
  • 200 ml oleje,
  • 280 g hladké mouky,
  • 2 lžičky prášku do pečiva,
  • 2 lžičky jedlé sody,
  • 2 lžičky skořice,
  • 450 g strouhané mrkve.

Z výše zmíněných ingrediencí vymíchejte těsto. Nádobu pomalého hrnce vymažte máslem a těsto nalijte dovnitř. Hrnec zakryjte 4 vrstvami pečicího papíru a přiklopte poklicí. Pečte na I. stupeň zhruba 2,5 hodin. Poté vpíchnutí špejlí vyzkoušejte, zda je koláč hotový. Po vychladnutí jej servírujte samotný nebo s vyšlehanou smetanou.

zpět nahoru ↑

Ceny pomalých hrnců

Cena se odvíjí podle toho, jak pokročilého pomocníka chcete mít doma. V každém případě je zdravé vaření v pomalém hrnci dostupné každé rodině, jelikož pořizovací cena začíná zhruba na 500 Kč.

Levné pomalé hrnce

V této cenové kategorii do 1 500 Kč najdete hrnce s menším objemem pohybujícím se okolo 4,5 l. Ideální volba pro menší rodiny, které připravují menší porce jídla.

Hrnec bude mít manuální ovládání využívající jeden nebo dva knoflíky. Příkon se bude pohybovat kolem 250 W, ale i slušných 700 W, což stačí pro udržování konstantní teploty. Hrnci bude pravděpodobně chybět displej, časovač a další pokročilé funkce. Z hlediska materiálu narazíte na teflonové výrobky nebo výrobky z nerezové oceli. Jen výjimečně narazíte na keramiku, ale na kameninu vůbec.

Kvalitní pomalé hrnce

Střední cenová kategorie zahrnuje modely od 1 500 Kč do 3 000 Kč. Těšit se můžete na obstojně vybavené hrnce, jejichž objem bude dosahovat k 6 l. Pohodlně v něm připravíte oběd pro celou rodinu a přátele. V této cenové kategorii je samozřejmostí časovač, odložený start nebo udržování teploty. Příkon dosahuje 1 000 W.

Nejlepší hrnce na pomalé vaření

Pokud hledáte opravdový top výrobek, vybírejte z kategorie s cenovkou od 3 000 Kč. Těšit se můžete na vysoký výkon, digitální ovládání a bohatou nabídku funkcí. V hrnci připravíte jídlo i na velkou oslavu. Z hlediska výrobních materiálů se do výběru dostává i kamenina ceněná pro dokonalou teplotní stálost.

Jak vám tento test pomohl? Budeme rádi, když ho ohodnotíte hvězdičkami.

5/5 2 hodnocení
Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Napište svou recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.