Chcete péct domácí chleba nebo třeba bagety? A přitom neutratit příliš mnoho peněz? Tak to by vás mohl zajímat tento přístroj. Svojí cenou patří spíše do průměru, ale výbavou útočí na vyšší segment. Má nástavbu a formy pro pečení čtyř kousků baget, dva solidní hnětací háky, displej s popisky programů v českém jazyce. Podle svých preferencí si můžete zvolit propečení kůrky. Vybírat jde mezi světlou, střední a tmavou. Dokáže pečivo udržet teplé přes hodinu po dokončení pečícího programu a má i háček pro snadné vyjmutí hnětacích háků. Rozměry jsou 24 x 29 x 41 cm (šířka x výška x hloubka), hmotnost je 7 kilogramů a přívodní kabel má 90 cm.
zpět nahoru ↑
Parametry

Maximální hmotnost bochníku | 1 250 g |
Příkon | 800 W |
Počet hnětacích háků | 2 |
Počet velikostí bochníku | 2 |
Počet stupňů propečení | 3 |
Možnost péct bagety | ano |
Ovládání | tlačítka |
Počet programů | 12 |
Počet pečících nádob | 1 |
Jak peče
Hlavní zajímavostí je držák, který vám umožňuje péct bagety (až čtyři kusy současně), nejste tedy omezeni jen na formu chlebového bochníku. Míchání těsta zajišťují dva míchací háky, které pracují spolehlivě. Uhnětené těsto má správnou konzistenci a výsledný bochník pak i velmi dobrou chuť. Jestliže jste byli z předchozí pekárny zvyklí na možnost péct dva menší chleby zaráz, tak zde by jste podobnou výbavu hledali marně. Jistou útěchou může být program pro rychlé pečení, který se ale podle mého negativně projeví na chuti pečiva. Doporučuji proto péct raději klasickým programem, výsledek bude chutnější. Přístroj je vhodný i pro uživatele na bezlepkové dietě, dále ho můžete použít na míchání těsta třeba pro koláče nebo domácí knedlíky. Další možné použití je k přípravě džemů či marmelád. Poslední program si můžete sami přizpůsobit přesně ke své libosti. To znamená, že lze nastavit dobu kynutí i pečení a samozřejmě i hnětení. Přístroj ovládáte za pomoci sedmi mechanických tlačítek. Lze nastavit velikost chleba (cca 900 nebo 1 250 gramů). Jde také využít odložený start a celý proces přípravy zpozdit až o 13 hodin. Pozor na to, že je to vlastně odložený konec. Takže když program trvá tři hodiny a vy nastavíte odložený start pět hodin, tak budete mít za pět hodin hotové pečivo a ne, že za pět hodin program začne. Lze si tak připravit čerstvé pečivo hned po příchodu z práce či ranním probuzení. Pro co nejlepší chuť však doporučuji nechat bochník po dopečení alespoň půl hodiny vychladnout. Na displeji se zobrazuje i aktuální čas, může v kuchyni sloužit místo hodin. Velká číslice na displeji udává délku programu, jeho pořadové číslo pak číslice menší. K čištění je ideální navlhčený hadřík, vyhněte se drátěnkám a dalším agresivním čistidlům. zpět nahoru ↑Programy
- Klasik – základní program pro přípravu chleba
- Celozrnný – pro chléb z celozrnné mouky
- Toustová – pro tzv. francouzský chléb
- Rychlý – zkrácená doba kynutí
- Sladký – pro těsto s větším obsahem tuku a cukru
- Dort – pro přípravu těsta na dorty, ke kynutí se používá kypřící prášek do pečiva
- Marmeláda – včetně džemů a zavařování
- Těsto – vhodné pro přípravu těsta na pizzu
- Super rychlý – extra rychlá příprava chleba
- Pečení – pečení sladkých dezertů
- Bezlepkový – používejte rýžovou, kukuřičnou, bramborovou nebo pohankovou mouku
- Domácí – program, který umožňuje vlastní nastavení jednotlivých fází
Vystudoval jsem ekonomku na Masarykově univerzitě v Brně. Přes 7 let jsem pracoval jako nákupčí pro eshopy s elektronikou a mám tak dlouholetý přehled o tom, co jde koupit a skvěle se vyznám v elektronice na českém a slovenském trhu. Stál jsem u zrodu covybrat.cz a mám na starosti mimo jiné oponenturu recenzí a návodů a dělám recenze – převážně elektroniky.
Mam tuto pekaren 2 roky aktivneho uzitku.Vysledne chlebiky su dobre ,fajn prepečene.Robim si domace receptury z kvasku .Azda mi tam chyba funkcia dopekania a solo miesenia a zalohovanie programov v pripade vypadku .Pristroju davam 2/3 vdaka uvedenym nedostatkom.