Recenze Philco PHBM 7000

Na první pohled zaujme svým nerezovým vzhledem. Při bližším zkoumání oceníte i precizní zpracování, které dává tušit dlouhou životnost přístroje. Rozměrově má 32 cm na výšku, 38 cm na šířku a 23 cm na hloubku. Hmotnost je pak rovných 3,8 kg a pozor na to že přívodní kabel je nepatrně kratší, má 75 cm. Obsah balení může být pro někoho zklamáním, výbava je docela strohá. Najdete v něm jednu pečící nádobu, hnětací hák, odměrku a háček na vyjmutí hnětacího háku. Jak vidíte, jedná se o levnější model se základní výbavou. Kromě svého líbivého zevnějšku se vás bude snažit zaujmout ještě příznivou cenou. Ale pojďme se podívat na to zásadní, tedy jaké programy nabízí a jak dobrý peče chléb.

Parametry

Maximální hmotnost bochníku1 000 g
Příkon615 W
Počet hnětacích háků1
Počet velikostí bochníku2
Počet stupňů propečení3
Možnost péct bagetyne
Ovládánítlačítka
Počet programů12
Počet pečících nádob1
zpět nahoru ↑

Jak peče

Klasická nabídka programů, včetně jednoho, který si můžete plně přizpůsobit ke svým potřebám. Plné možnosti nastavení jsou uvedeny na konci článku. Díky tomu s ní upečete skoro vše co vás napadne. Pro rozměrné věci typu pizzy, různého zamotávaného pečiva a podobných vám pomůže připravit těsto a vlastní pečení zbyde na troubu. U rychlého a zejména ultra rychlého programu počítejte s tím, že těsto je hutnější a méně nadýchané. Nevýhodou je, že má jen jeden hnětací hák, takže těsto je o malinko hůře uhnětené než u přístrojů s více háky. Obsah balení je poměrně střídmý, marně v něm budete hledat formu na bagety nebo třeba další nádobu na přípravu menších bochníků.  Dokážete v něm upéct pecny o velikosti 700 nebo 1 000 gramů. Pro velké jedlíky v početné rodině to úplně není, ale většině potenciálních majitelů budou stačit. Dle očekávání lze volit mezi třemi odstíny kůrky podle toho jak moc má být propečená. Pomocí časovače lze nastavit čas kdy má být chleba upečený a udělat si tak o víkendu radost čerstvým chlebem, který vytáhnete z pekárny hned poté co začnete svůj den. Pro zvědavce má i tlačítko, které osvětlí vnitřní prostor pekárny a můžete tak vidět v jakém stavu je příprava těsta. Při konstrukci přístroje počítali i s možností výpadku proudu. Pokud bude kratší než 15 minut, po jeho konci si pekárna pamatuje program včetně jeho nastavení a bude v něm pokračovat. Delší výpadek paměť bohužel vymaže a vy můžete začít s nastavováním znovu. Program ultra rychlý dokáže upéct chléb již za 1 hodinu a půl. Potřebuje k tomu ale i pomoc z vaší strany. Přidávaná voda by měla mít teplotu 48-50 °C. Toto rozmezí je důležité. Pokud je teplota vody příliš nízká, chléb nenakyne na očekávanou velikost. Když je teplota vody příliš vysoká, zničí se kvasnice již před začátkem kynutí, což negativně ovlivní výsledek pečení.

zpět nahoru ↑

Programy

  • KLASIK: hnětení, kynutí a pečení běžného chleba.
  • CELOZRNNÝ: hnětení, kynutí a pečení celozrnného chleba. Tento program nabízí delší čas na hnětení, kynutí (tj. nabobtnání zrn) a předehřátí. Nedoporučujeme používat s funkcí odloženého startu.
  • TOASTOVÝ: hnětení, kynutí a pečení s delší dobou kynutí. Chléb upečený pomocí tohoto programu bude mít křupavou kůrku a lehký střed.
  • RYCHLÝ: hnětení, kynutí a pečení chleba s pomocí sody nebo kypřícího prášku. Chléb upečený pomocí tohoto programu je většinou menší a má hutnější strukturu.
  • SLADKÝ: hnětení, kynutí a pečení sladkého chleba s křupavější kůrkou než v případě pečení KLASIK.
  • DORT: hnětení, kynutí a pečení s pomocí sody nebo kypřícího prášku.
  • DŽEM: příprava džemů a marmelád.
  • TĚSTO: hnětení a kynutí těsta bez pečení. Těsto po vykynutí vyjměte a vytvarujte pro pečení rohlíků, pizzy, chleba v páře a podobně. Poté upečte obvyklým způsobem v pečící troubě.
  • ULTRARYCHLÝ: hnětení, kynutí a pečení chleba v krátkém čase. Chléb pečený tímto programem je většinou menší a má hutnější strukturu, než chléb pečený pomocí programu RYCHLÝ.
  • PEČENÍ: pouze pečení těsta bez hnětení a kynutí. Tento program lze využít pro prodloužení doby pečení u jiných programů.
  • DEZERT: hnětení, kynutí a pečení dezertů.
  • DOMÁCÍ: program s možností nastavení vlastních parametrů. Nastavit lze dobu pro hnětení, kynutí, pečení a funkci udržování teploty

Možnosti nastavení pro program „Domácí“

FázeDélka
KNEAD1 (Hnětení 1)6 – 14 minut
RISE1 (Kynutí 1)20-60 minut
KNEAD2 (Hnětení 2)5-20 minut
RISE2 (Kynutí 2)5-120 minut
RISE3 (Kynutí 3)0-120 minut
BAKE (Pečení)0-80 minut
KEEP WARM (Udržování teploty)0-60 minut

Zjistit cenu
Nelíbí se? Poradíme jak vybrat domácí pekárnu.

5.6 Total Score
Philco PHBM 7000

Pečení
5
Programy
7
Vybavení
5
PLUSY
  • Kvalitní konstrukce
  • Jednoduché ovládání
  • Chutný výsledek
MÍNUSY
  • Slabší výbava
Přidejte svou recenzi

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Napište svou recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Vaše hodnocení