Recenze SENCOR SBR 760 WH

Jednoduchost. To je to první co vás napadne když vidíte tuhle levnou domácí pekárnu od Sencoru. Nenápadný tvar i vzhled mu dovolí zapadnout do každé kuchyně. Ačkoliv od pohledu působí levným dojmem (což se při pohledu na jeho cenovku potvrdí), najdete v něm dva hnětací háky. To je u této cenové hladiny milé překvapení. Její rozměry jsou 24,7 cm šířka, 13,9 cm hloubka a 18,9 cm hloubka. Ve víku je průhledné okénko, takže můžete kontrolovat stav pečení či hnětení těsta. Pečící nádobu lze podle výrobce mýt v myčce, stejně jako dodávanou výbavu, která je docela chudá. Odměrka, jedna nádoba na pečení a háček na manipulaci s hnětacím hákem.

Parametry

Maximální hmotnost bochníku1 360 gramů
Příkon850 W
Počet hnětacích háků2
Počet velikostí bochníku3
Počet stupňů propečení3
Možnost péct bagetyne
Ovládánítlačítka
Počet programů12
Počet pečících nádob1
zpět nahoru ↑

Jak peče

Nemá uživatelsky definovaný program, takže nemůžete experimentovat s vlastními recepty, nebo zkusit něco jiného než programy přednastavené výrobcem. Pokud ho chcete mít, musíte zabrousit do dražších vod. V případě, že hledáte jednoduchou domácí pekárnu, a nečekáte od ní žádné speciality, tak jste možná našli tu pravou. Ovládání je za pomoci tlačítek, popisky okolo displeje jsou v angličtině. Pokud tímto jazykem nevládnete, pomůže manuál. Programů ani ovládacích prvků není mnoho a přístroj se za relativně krátkou dobu naučíte ovládat i když neumíte anglicky. Pár drobných v celkovém hodnocení to pro něj však znamená. Jak je u pekáren standardem, můžete si nastavit tři stupně propečení kůrky. Zajímavější je to u volby velikosti bochníku, tři velikosti patří mezi nadprůměrné hodnoty. Výrobce definoval možnou hmotnost chleba na 900, 1 130 nebo 1 360 gramů. Zdají se vám tyhle hodnoty divné, nezaokrouhlené? Máte pravdu, původně byly nejspíše vytvořeny pro hmotností jednotku libry a z ní převedeny na gramy. I v takto levném přístroji najdete možnost odloženého pečení. Chcete aby bylo vaše ranní pečivo čerstvě upečeno za 12 hodin? Připravte ingredience do přístroje a nastavte tuto hodnotu pomocí tlačítka Time+ nebo Time-. Pekárna si dokáže poradit i s kratším výpadkem proudu, ale jak trvá déle než deset minut tak se informace z paměti ztratí a vy musíte pečící program nastavit znova. Většina programů trvá okolo tří hodin, ale několik jich je o více než hodinu kratších či delších.

zpět nahoru ↑

Programy

  • BASIC (základní druhy chleba) – Používá se pro pečení běžných druhů chleba z bílé pšeničné mouky, který může být dochucen různými ingrediencemi, jako jsou bylinky apod.
  • WHOLE WHEAT (celozrnný chléb) – Používá se pro pečení chleba z celozrnné mouky.
  • FRENCH (francouzský chléb) – Používá se pro pečení tradičního francouzského bílého chleba s  nadýchanou střídkou a  křehkou kůrkou. Chléb francouzského typu doporučujeme zkonzumovat v den upečení.
  • QUICK (rychlé pečení) – Je rychlejší alternativou programu BASIC. Takto upečený chléb má méně nadýchanou střídku než chléb upečený v základním programu.
  • SWEET (sladký chléb) – Používá pro pečení sladkého chleba s  vyšším obsahem tuku a  cukru a  s  přídavkem sušeného ovoce, oříšků, čokoládových vloček, proslazené pomerančové kůry apod.
  • CAKE (koláč) – Používá pro pečené koláčů a sladkého pečiva připraveného z těsta obsahujícího kypřicí prášek do pečiva nebo jedlou sodu.
  • JAM (džem) – Marmelády a  džemy vařte v  menších dávkách, protože během vaření nabývají na objemu. Džem je lepkavý, a  pokud vyteče mimo pečicí nádobu, velmi těžko se odstraňuje.
  • DOUGH (těsto) – Tento program slouží k  promíchání a  hnětení ingrediencí a následnému kynutí těsta např. na pizzu, rohlíky apod. Nezahrnuje fázi pečení.
  • ULTRA-FAST (velmi rychlé pečení) – Hnětení, kynutí a upečení chleba v co nejkratším čase. Obvykle je tento chléb méně nadýchaný. V  tomto programu je velice důležitá teplota vody. Aby bochník vykynul do požadované velikosti, teplota vody nebo jiné tekuté složky by se měla pohybovat v rozmezí 48 až 50 °C.
  • SANDWICH (toastový chléb) – Používá se pro pečení nadýchaného toastového chleba s tenkou kůrkou.
  • GLUTEN-FREE (bezlepkový chléb) – Kynutí probíhá pouze v jedné fázi a kvůli vysokému podílu vlhkosti je čas pečení delší.
  • BAKE (pečení) -Tento program zahrnuje pouze fázi pečení a  promění tak vaši pekárnu chleba v  malou pečicí troubu. Čas pečení lze nastavit v  rozmezí 10 až 60 min. Používá se pro pečení hotového těsta z  obchodu nebo k  dopečení právě upečeného chleba, pokud se vám zdá jeho kůrka příliš světlá.

Zjistit cenu
Zpět na průvodce výběrem domácí pekárny.

5.7 Total Score
SENCOR SBR 760 WH

Pečení
6
Programy
7
Vybavení
4
PLUSY
  • Cena
  • Dva hnětací háky
MÍNUSY
  • Nemůžete si program přizpůsobit dle svých potřeb
  • Slabší příslušenství i vzhled
Přidejte svou recenzi

Kategorie:

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Napište svou recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Vaše hodnocení