Recenze Tefal PF 611838

Trochu dražší, ale výtečně vybavená domácí pekárna od Tefalu. Má nádobu na pečení se dvěma hnětacími háky, dále je součástí dodávky například držák na bagety či housky. Právě pro pečení housek nebo baget má Tefal jednu vychytávku. Je jím jedno topné těleso navíc, které umožňuje péct současně až čtyři kousky pečiva. Proto má také tak vysoký příkon. Z dalšího zajímavého příslušenství tu máme mašlovačku – nebo nařezávač. Pro ty, kteří nejsou v této terminologii příliš zběhlí, tak mašlovačka (na Moravě se jí říká peroutka) je takový štěteček, který slouží k potírání pokrmů během jejich přípravy. Zde s její pomocí můžete například trochu navlhčit povrch baget. Nařezávač zase slouží k nařezání povrchu baget, aby získaly tu správnou strukturu na povrchu. Pozor na něj, je velmi ostrý. Pokud ho ztratíte nebo nechcete používat, tak se nic neděje  Trochu náročnější pro někoho může být ovládání, protože dotyková tlačítka jsou docela malá a může chvíli trvat než si na ně zvyknete. 

Parametry

Maximální hmotnost bochníku1 500 g
Příkon1 600 W
Počet hnětacích háků2
Počet velikostí bochníku3
Počet stupňů propečení3
Možnost péct bagetyano
Ovládánídotykové
Počet programů19
Počet pečících nádob4
zpět nahoru ↑

Jak peče

Při pečení chleba máte na výběr mezi třemi velikostmi bochníku. Ty jsou 750, 1 000 nebo 1 500 gramů. Stejně je tomu u intenzity opečení. I zde máte na výběr mezi třemi možnostmi – slabá, střední a silná. Samozřejmostí je možnost odloženého startu, který u pekáren funguje tak, že nastavujete čas kdy chcete aby byl program dokončen. Jak vidíte z nabídky programů, tak je opravdu bohatá. S touto pekárnou můžete upéct velké množství druhů a tvarů pečiva, včetně oblíbených francouzských bagetek nebo bezlepkového chleba. Některé programy si zaslouží podrobnější prozkoumání, třeba „pečení drobného pečiva“. Ten slouží pro ohřívání a pečení všech druhů pečiva z programů 1 až 6. Jeho trvání je od 10 do 35 minut. Nastavení lze provádět v intervalech po 5 minutách. Při použití tohoto programu by se domácí pekárna neměla nechat bez dozoru. Dokud v tom nezískáte praxi, je lepší kontrolovat v jakém stavu je pečení, aby jste svoje dílo nespálili. Zajímavostí je že tento program má k dispozici pouze 2 stupně propečení: silné (u malého slaného pečiva) a slabé (u malého sladkého pečiva). Další rada je pro program „Sladký chléb“. Pokud použijete hotové směsi pro briošky nebo chléb zadělávaný mlékem, nepřekračujte 1000 g celkového množství těsta. Jinak vám těsto příliš nakyne. Pokud pečete bezlepkový chléb, tak nezapomeňte, že nádoba se musí systematicky čistit, aby nehrozilo nebezpečí kontaminace jinými druhy mouky. V případě přísné bezlepkové diety musí být i použité droždí bezlepkové. Také mějte na paměti, že konzistence bezlepkových druhů mouky neumožňuje vznik optimální směsi. Při hnětení je lepší stírat těsto ze stěn měkkou plastovou stěrkou.

zpět nahoru ↑

Programy

  • Bageta – umožní vlastní výrobu baget a drobného pečiva s křupavou kůrkou.
  • Ciabatta – pro výrobu nejznámějšího italského chleba s měkkou provzdušněnou střídkou, vynikající základ pro malé sendviče.
  • Gressin – pro velmi tenké suché pečivo podlouhlého tvaru.
  • Chlebové placky – vyrábí chlebové placky s vlhkou střídkou s dutinami typu turecké speciality Pide, vynikajícího základu pro sendviče.
  • Sendvičový chléb – je ideální pro výrobu 8 malých oblých bagetek z bílého těsta s měkkou a nadýchanou strukturou.
  • Sladké koblihy – umožňuje vyrábět malé sladké nadýchané koblihy typu ensaimadas, které jsou velmi známé ve Španělsku.
  • Pečení drobného pečiva – pro ohřívání a pečení všech druhů pečiva z programů 1 až 6 v trvání od 10 do 35 minut.
  • Základní chléb – pro většinu druhů bílého chleba s použitím pšeničné mouky.
  • Francouzský chléb –  odpovídá receptu na tradiční francouzský bílý chléb s dutinami.
  • Celozrnný chléb – se zvolí při použití mouky na výrobu celozrnného chleba.
  • Sladký chléb – je přizpůsoben receptům s větším obsahem tuku a cukru.
  • Rychlý chléb –  pro rychlé pečení chleba. Teplota vody v tomto receptu má být max. 35 °C.
  • Bezlepkový chléb – je vhodný pro osoby nesnášející lepek (nemoc celiakie).
  • Chléb bez soli – Snížení konzumace soli přispívá ke zmírnění rizika kardiovaskulárních chorob.
  • Pečení chleba –  program pečení umožňuje rovnoměrné pečení od 10 do 70 minut s regulací v intervalech po 10 minutách.
  • Kynutá těsta – program na kynutá těsta nepeče. Odpovídá programu hnětení a kynutí pro všechna kynutá těsta.
  • Pasta (těstoviny) – pouze hněte. Je určen pro nekynutá těsta.
  • Koláč – umožňuje výrobu sladkého pečiva a koláčů s použitím kypřicího prášku do pečiva. Jen pro tento program je k dispozici hmotnost 1000 g.
  • Džem – připravuje v nádobě džemy. Plody musí být nahrubo nakrájené a vypeckované.

Zjistit cenu
Zpět na přehled všech domácích pekáren.

9 Total Score
Tefal PF 611838

Pečení
9
Programy
10
Vybavení
8
PLUSY
  • Výborná výbava
  • Pečící výkon
  • Rozsáhlé příslušenství
  • Velký počet programů
MÍNUSY
  • Nemá podsvícení
  • Dražší
Přidejte svou recenzi

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Napište svou recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Vaše hodnocení