Trochu dražší, ale výtečně vybavená domácí pekárna od Tefalu. Má nádobu na pečení se dvěma hnětacími háky, dále je součástí dodávky například držák na bagety či housky. Právě pro pečení housek nebo baget má Tefal jednu vychytávku. Je jím jedno topné těleso navíc, které umožňuje péct současně až čtyři kousky pečiva. Proto má také tak vysoký příkon. Z dalšího zajímavého příslušenství tu máme mašlovačku – nebo nařezávač. Pro ty, kteří nejsou v této terminologii příliš zběhlí, tak mašlovačka (na Moravě se jí říká peroutka) je takový štěteček, který slouží k potírání pokrmů během jejich přípravy. Zde s její pomocí můžete například trochu navlhčit povrch baget. Nařezávač zase slouží k nařezání povrchu baget, aby získaly tu správnou strukturu na povrchu. Pozor na něj, je velmi ostrý. Pokud ho ztratíte nebo nechcete používat, tak se nic neděje Trochu náročnější pro někoho může být ovládání, protože dotyková tlačítka jsou docela malá a může chvíli trvat než si na ně zvyknete. 
zpět nahoru ↑
Parametry

Maximální hmotnost bochníku | 1 500 g |
Příkon | 1 600 W |
Počet hnětacích háků | 2 |
Počet velikostí bochníku | 3 |
Počet stupňů propečení | 3 |
Možnost péct bagety | ano |
Ovládání | dotykové |
Počet programů | 19 |
Počet pečících nádob | 4 |
Jak peče
Při pečení chleba máte na výběr mezi třemi velikostmi bochníku. Ty jsou 750, 1 000 nebo 1 500 gramů. Stejně je tomu u intenzity opečení. I zde máte na výběr mezi třemi možnostmi – slabá, střední a silná. Samozřejmostí je možnost odloženého startu, který u pekáren funguje tak, že nastavujete čas kdy chcete aby byl program dokončen. Jak vidíte z nabídky programů, tak je opravdu bohatá. S touto pekárnou můžete upéct velké množství druhů a tvarů pečiva, včetně oblíbených francouzských bagetek nebo bezlepkového chleba. Některé programy si zaslouží podrobnější prozkoumání, třeba „pečení drobného pečiva“. Ten slouží pro ohřívání a pečení všech druhů pečiva z programů 1 až 6. Jeho trvání je od 10 do 35 minut. Nastavení lze provádět v intervalech po 5 minutách. Při použití tohoto programu by se domácí pekárna neměla nechat bez dozoru. Dokud v tom nezískáte praxi, je lepší kontrolovat v jakém stavu je pečení, aby jste svoje dílo nespálili. Zajímavostí je že tento program má k dispozici pouze 2 stupně propečení: silné (u malého slaného pečiva) a slabé (u malého sladkého pečiva). Další rada je pro program „Sladký chléb“. Pokud použijete hotové směsi pro briošky nebo chléb zadělávaný mlékem, nepřekračujte 1000 g celkového množství těsta. Jinak vám těsto příliš nakyne. Pokud pečete bezlepkový chléb, tak nezapomeňte, že nádoba se musí systematicky čistit, aby nehrozilo nebezpečí kontaminace jinými druhy mouky. V případě přísné bezlepkové diety musí být i použité droždí bezlepkové. Také mějte na paměti, že konzistence bezlepkových druhů mouky neumožňuje vznik optimální směsi. Při hnětení je lepší stírat těsto ze stěn měkkou plastovou stěrkou. zpět nahoru ↑Programy
- Bageta – umožní vlastní výrobu baget a drobného pečiva s křupavou kůrkou.
- Ciabatta – pro výrobu nejznámějšího italského chleba s měkkou provzdušněnou střídkou, vynikající základ pro malé sendviče.
- Gressin – pro velmi tenké suché pečivo podlouhlého tvaru.
- Chlebové placky – vyrábí chlebové placky s vlhkou střídkou s dutinami typu turecké speciality Pide, vynikajícího základu pro sendviče.
- Sendvičový chléb – je ideální pro výrobu 8 malých oblých bagetek z bílého těsta s měkkou a nadýchanou strukturou.
- Sladké koblihy – umožňuje vyrábět malé sladké nadýchané koblihy typu ensaimadas, které jsou velmi známé ve Španělsku.
- Pečení drobného pečiva – pro ohřívání a pečení všech druhů pečiva z programů 1 až 6 v trvání od 10 do 35 minut.
- Základní chléb – pro většinu druhů bílého chleba s použitím pšeničné mouky.
- Francouzský chléb – odpovídá receptu na tradiční francouzský bílý chléb s dutinami.
- Celozrnný chléb – se zvolí při použití mouky na výrobu celozrnného chleba.
- Sladký chléb – je přizpůsoben receptům s větším obsahem tuku a cukru.
- Rychlý chléb – pro rychlé pečení chleba. Teplota vody v tomto receptu má být max. 35 °C.
- Bezlepkový chléb – je vhodný pro osoby nesnášející lepek (nemoc celiakie).
- Chléb bez soli – Snížení konzumace soli přispívá ke zmírnění rizika kardiovaskulárních chorob.
- Pečení chleba – program pečení umožňuje rovnoměrné pečení od 10 do 70 minut s regulací v intervalech po 10 minutách.
- Kynutá těsta – program na kynutá těsta nepeče. Odpovídá programu hnětení a kynutí pro všechna kynutá těsta.
- Pasta (těstoviny) – pouze hněte. Je určen pro nekynutá těsta.
- Koláč – umožňuje výrobu sladkého pečiva a koláčů s použitím kypřicího prášku do pečiva. Jen pro tento program je k dispozici hmotnost 1000 g.
- Džem – připravuje v nádobě džemy. Plody musí být nahrubo nakrájené a vypeckované.
Vystudoval jsem ekonomku na Masarykově univerzitě v Brně. Přes 7 let jsem pracoval jako nákupčí pro eshopy s elektronikou a mám tak dlouholetý přehled o tom, co jde koupit a skvěle se vyznám v elektronice na českém a slovenském trhu. Stál jsem u zrodu covybrat.cz a mám na starosti mimo jiné oponenturu recenzí a návodů a dělám recenze – převážně elektroniky.
Sledujte nás na sociálních sítích
Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.