Parametry

Maximální hmotnost bochníku | 1 500 g |
Příkon | 1 600 W |
Počet hnětacích háků | 2 |
Počet velikostí bochníku | 3 |
Počet stupňů propečení | 3 |
Možnost péct bagety | ano |
Ovládání | dotykové |
Počet programů | 19 |
Počet pečících nádob | 4 |
Jak peče
Při pečení chleba máte na výběr mezi třemi velikostmi bochníku. Ty jsou 750, 1 000 nebo 1 500 gramů. Stejně je tomu u intenzity opečení. I zde máte na výběr mezi třemi možnostmi – slabá, střední a silná. Samozřejmostí je možnost odloženého startu, který u pekáren funguje tak, že nastavujete čas kdy chcete aby byl program dokončen. Jak vidíte z nabídky programů, tak je opravdu bohatá. S touto pekárnou můžete upéct velké množství druhů a tvarů pečiva, včetně oblíbených francouzských bagetek nebo bezlepkového chleba. Některé programy si zaslouží podrobnější prozkoumání, třeba „pečení drobného pečiva“. Ten slouží pro ohřívání a pečení všech druhů pečiva z programů 1 až 6. Jeho trvání je od 10 do 35 minut. Nastavení lze provádět v intervalech po 5 minutách. Při použití tohoto programu by se domácí pekárna neměla nechat bez dozoru. Dokud v tom nezískáte praxi, je lepší kontrolovat v jakém stavu je pečení, aby jste svoje dílo nespálili. Zajímavostí je že tento program má k dispozici pouze 2 stupně propečení: silné (u malého slaného pečiva) a slabé (u malého sladkého pečiva). Další rada je pro program „Sladký chléb“. Pokud použijete hotové směsi pro briošky nebo chléb zadělávaný mlékem, nepřekračujte 1000 g celkového množství těsta. Jinak vám těsto příliš nakyne. Pokud pečete bezlepkový chléb, tak nezapomeňte, že nádoba se musí systematicky čistit, aby nehrozilo nebezpečí kontaminace jinými druhy mouky. V případě přísné bezlepkové diety musí být i použité droždí bezlepkové. Také mějte na paměti, že konzistence bezlepkových druhů mouky neumožňuje vznik optimální směsi. Při hnětení je lepší stírat těsto ze stěn měkkou plastovou stěrkou.Programy
- Bageta – umožní vlastní výrobu baget a drobného pečiva s křupavou kůrkou.
- Ciabatta – pro výrobu nejznámějšího italského chleba s měkkou provzdušněnou střídkou, vynikající základ pro malé sendviče.
- Gressin – pro velmi tenké suché pečivo podlouhlého tvaru.
- Chlebové placky – vyrábí chlebové placky s vlhkou střídkou s dutinami typu turecké speciality Pide, vynikajícího základu pro sendviče.
- Sendvičový chléb – je ideální pro výrobu 8 malých oblých bagetek z bílého těsta s měkkou a nadýchanou strukturou.
- Sladké koblihy – umožňuje vyrábět malé sladké nadýchané koblihy typu ensaimadas, které jsou velmi známé ve Španělsku.
- Pečení drobného pečiva – pro ohřívání a pečení všech druhů pečiva z programů 1 až 6 v trvání od 10 do 35 minut.
- Základní chléb – pro většinu druhů bílého chleba s použitím pšeničné mouky.
- Francouzský chléb – odpovídá receptu na tradiční francouzský bílý chléb s dutinami.
- Celozrnný chléb – se zvolí při použití mouky na výrobu celozrnného chleba.
- Sladký chléb – je přizpůsoben receptům s větším obsahem tuku a cukru.
- Rychlý chléb – pro rychlé pečení chleba. Teplota vody v tomto receptu má být max. 35 °C.
- Bezlepkový chléb – je vhodný pro osoby nesnášející lepek (nemoc celiakie).
- Chléb bez soli – Snížení konzumace soli přispívá ke zmírnění rizika kardiovaskulárních chorob.
- Pečení chleba – program pečení umožňuje rovnoměrné pečení od 10 do 70 minut s regulací v intervalech po 10 minutách.
- Kynutá těsta – program na kynutá těsta nepeče. Odpovídá programu hnětení a kynutí pro všechna kynutá těsta.
- Pasta (těstoviny) – pouze hněte. Je určen pro nekynutá těsta.
- Koláč – umožňuje výrobu sladkého pečiva a koláčů s použitím kypřicího prášku do pečiva. Jen pro tento program je k dispozici hmotnost 1000 g.
- Džem – připravuje v nádobě džemy. Plody musí být nahrubo nakrájené a vypeckované.

Vystudoval jsem ekonomku na Masarykově univerzitě v Brně. Přes 7 let jsem pracoval jako nákupčí pro eshopy s elektronikou a mám tak dlouholetý přehled o tom, co jde koupit a skvěle se vyznám v elektronice na českém a slovenském trhu. Stál jsem u zrodu covybrat.cz a mám na starosti mimo jiné oponenturu recenzí a návodů a dělám recenze – převážně elektroniky.
Sledujte nás na sociálních sítích
Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.