Nejlepší domácí pekárna + Recenze

Aktualizováno v září 2023

Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Kvalitní strava je základ pevného zdraví. Hitem jsou v současnosti bio výrobky, farmářské produkty a další. Velkou výhodou, a to nejen finanční, je, pokud si aspoň část potravy můžete vypěstovat doma na zahrádce. Kromě vlastnoručně vypěstovaných plodin si také můžete upéct vlastnoručně připravené pečivo. Postačí, když budete mít kvalitní domácí pekárnu. Přečtěte si, jak péct v domácí pekárně a jak si ji správně vybrat!

Nejlepší domácí pekárna 2023 (Test)

NázevKde koupitPřibližná cena (Kč)Hodnocení
celkem
1.Tefal PF 611838Zjistit cenu5000
90 %
2.ETA 2149 90021 Harmony IIZjistit cenu2600
88 %
3.Catler BM 700Zjistit cenu3000
84 %
4.ETA 8149 90000Zjistit cenu2000
81 %
5.Guzzanti GZ 635Zjistit cenu2100
80 %
6.Gorenje BM 1400Zjistit cenu3300
79 %
7.DOMO B3971Zjistit cenu3300
78 %
8.Gorenje BM 1210 BKZjistit cenu2400
78 %
9.ETA 7149 90030Zjistit cenu3200
77 %
10.Sencor SBR 0770WHZjistit cenu2000
75 %
11.Panasonic SD-B2510WXEZjistit cenu4000
72 %
12.Bravo B 4262Zjistit cenu1900
71 %
13.Concept PC 5510Zjistit cenu1500
70 %
14.Guzzanti GZ 620Zjistit cenu2000
69 %
15.Sencor SBR 1040WHZjistit cenu1500
65 %

Jak hodnotíme?

Hodnocení vychází z parametrů produktů.

Parametry

NázevMaximální velikost bochníku (g)Příkon (W)Počet hnětacích hákůPočet velikostí bochníkuPočet stupňů propečeníPočet pečících nádobŠířka (cm)Výška (cm)Hloubka (cm)Hmotnost (kg)Odložený startDisplejOvládáníPočet programůRychlý programProgram pro sladký chlebaProgram pro celozrnný chlebaProgram pro bezlepkový chlebaProgram pro hnětení těstaProgram pro dorty/koláčeProgram pro přípravu džemuProgram pro přípravu jogurtuIndividuální programProgram pro zmrzlinuProgram pro vaření rýžeBagety
1.Tefal PF 6118381500160023344729378anoanodotykové19anoanoanoanoanoanoanoneneneneano
2.ETA 2149 90021 Harmony II1500850233145,529,5286,6anoanodotykové12anoanoanoanoanoanoanoanoanonenene
3.Catler BM 70010006001331293522,56,2anoanodotykové18neanoanoanoanoanoanoanoneanonene
4.ETA 8149 900001000600133127,529,533,54anoanodotykové12anoanoanoanoanoanoanoanoanonenene
5.Guzzanti GZ 6351600900233151,530,5266,7anoanotlačítkové15anoanoanoanoanoanoanoanoanonenene
6.Gorenje BM 140014008152332402730,58,8anoanodotykové12anoanoanoanoanoanoanoneanonenene
7.DOMO B39711000500133133,530,5275,7anoanotlačítkové18anoanoanoanoanoanoneneanonenene
8.Gorenje BM 1210 BK1200800223126,227,842,56,1anoanotlačítkové12anoanoanoanoanoanoanonenenenene
9.ETA 7149 900301500850233143,53026,56,7anoanodotykové12anoanoanoanoanoanoanoanoanonenene
10.Sencor SBR 0770WH1200700223125,540,330,57,2anoanotlačítkové12anoanoanoanoanoanoanoneneanonene
11.Panasonic SD-B2510WXE1100550133140,836,225,26,5anoanotlačítkové21anoanoanoanoanoanoanonenenenene
12.Bravo B 42621250850233145,829,829,66,2anoanotlačítkové12anoanoanoanoanoanoanonenenenene
13.Concept PC 5510100050012312637294,3anoanodotykové12anoanoanoanoanoanonenenenenene
14.Guzzanti GZ 6201000500133135,527,5245,5anoanodotykové19anoanoanoanoanoanoanoanoneneanone
15.Sencor SBR 1040WH900550123140,330,525,55,2anoanotlačítkové12anoanoanoanoanoanoanonenenenene


   

K čemu mi bude domácí pekárna?

Pokud doma sami pečete chleba, určitě víte, že je to možné i bez domácí pekárny. Určitě ale také víte, že je tato činnost velkým žroutem času. Pokud se tedy této časové zátěže chcete zbavit, stačí si pořídit domácí pekárnu. Do nádoby jen vložíte ingredience, nastavíte program a dál se nemusíte o nic starat.

Dobrá rada: S domácí pekárnou vám odpadnou starosti s ručním hnětením těsta, vytvarováním bochníku a s hlídáním vykynutí.

Pro pečení chleba můžete použít buď koupenou chlebovou směs, nebo si uděláte vlastní recept na chleba z domácí pekárny. Receptů najdete spoustu, ale až po samotném vyzkoušení zjistíte, který je pro vás ten pravý a podle kterého dokážete vyrobit chleba podle vašich představ. Podle receptů můžete připravit chleba celozrnný, bylinkový, cibulový, žitný, sýrový a mnoho dalších.

Programy

    Myslete na to, že samotný počet programů mnoho neznamená. Někteří výrobci jich uvádí více než dvacet, ale když se na ně podíváte pořádně zjistíte, že se jedná spíše o kreativitu se slovy. Jak se můžete přesvědčit v tabulce s parametry v úvodu článku, valná většina programů je pro všechny pekárny společná. Jedná se například o: rychlý program, program pro sladký nebo celozrnný chleba, dále program pro hnětení těsta, nebo přípravu koláčů či marmelády.

    Jediné co komplikuje situaci, že různí výrobci používají různé názvy. Takže někdy jde o program pro marmeládu a jindy pro džem. Také se můžete setkat s programem pro dorty a jinde pro koláče. Oboje popisuje to stejné.

    Vyloženě speciální programy, které nenajdete u všech pekáren jsou pro přípravu jogurtu, zmrzliny a rýže (to je vážně docela vzácnost a supluje tak funkci rýžovaru). Ve většině případě je program jen o nastavení teploty, případně délky programu. Takže si můžete „speciální program“ vyrobit i na své pekárně, která ho nemá. Jen to chcete trochu experimentování a času, než se dostanete k ideálnímu výsledku.

    Kváskový chleba

    Pokud s ním začínáte moc doporučuji toto video:

    Před prvním použitím

    V návodu to většinou nenajdete, ale já před prvním použitím doporučuji pekárnu pořádně umýt (to asi udělá většina z nás), ale poté také pustit první pečící program bez těsta, jen tak na prázdno.

    Z výroby v ní mohou zůstat zbytky oleje, prachu nebo jiných nečistot. Propečením (a následným opětovným umytím) pekárny na prázdno tyto nečistoty odstraníte a zajistíte, že vaše první pečení nebude mít žádnou nežádoucí příchuť.

    Kdy je nejvyšší čas pro pořízení domácí pekárny

    Pekárnu si pořiďte pokud:

    • chcete jíst zdravě
    • chcete mít pod kontrolou co chléb z domácí pekárny nebo jiné potraviny připravené v přístroji obsahují
    • chcete ušetřit za bezlepkové pečivo, protože jste celiak
    • chcete péct chleba bez námahy

    Na co se soustředit při výběru

    Velikost bochníku

    Většina domácích pekáren dokáže upéct několik velikostí chleba, většinou dvě nebo tři. Velikost bochníku, kterou vidíte v parametrech dané pekárny popisuje největší velikost bochníku. Na trhu najdete pekárny, které upečou chleba v rozmezí od 500 – 1 800 g. Jak velký chleba chcete upéct závisí na vašich preferencích a toho jací jste „jedlíci“. Pro čtyřčlennou rodinu se můžete setkat s doporučením na výslednou velikost bochníku okolo 1 200 – 1 300 gramů. Neberte to jako žádné dogma. Můžete mít i pekárnu co zvládne menší chleba, jen ho budete muset péct častěji.

    Příkon

    Samotný příkon za mě není zásadním faktorem. Sám o sobě toho totiž mnoho neřekne. Svoji roli hraje velikost pekárny a z toho plynoucího prostoru co musí zahřívat, také úpižité materiály a technologie (při použití „lepších“ materiálů jde udržet stejnou teplotu i s nižším příkonem). Také některé programy (např. výroba marmelády) potřebují o něco vyšší příkon než pečení chleba. U něj může být vyšší příkon i na škodu, protože rychlé pečení neznamená lepší výsledek – chutnější chleba.

    Spotřeba energie

    Příkon nemá vliv na spotřebu. Pamatuje, že při přípravě chleba pekárna nejde na plný výkon celou dobu. Nejvíce energie spotřebuje během pečení. Spotřeba elektrické energie na jeden chleba se pohybuje mezi 0,2 – 0,5 KWh včetně mísení, kynutí a pečení. Pečení v domácí pekárně má poměrně nízkou spotřebu elektrické energie. Celý proces pečení vás bude stát asi 2 Kč.

    Počet hnětacích háků

    Při výběru pekárny se budete rozhodovat, jestli pořídit variantu jednohákovou nebo dvouhákovou. Nelze jednoznačně říct, že dva háky jsou vždy lepší než jeden. Záleží na konstrukci, pokrytí prostoru a také mechanismu pohybu. Obvykle však jde říct, že dva háky jsou lepší než jeden.

    Velikost pekárny není závislá na počtu háků. To znamená, že jednoháková je stejně velká jako dvouháková. Takže si klidně můžete koupit dvouhákovou verzi, která je vhodná i na zadělávání těst, které budete péct v klasické troubě (těsto na rohlíky, koláčky atd.).

    Hnětací háky mohou být pevné, to znamená, že se vždy zapečou do těsta a vy je při vyndávání musíte z chleba vytrhnout, takže ho vzhledově trochu poničíte. Druhou možností je pokaždé háky manuálně vyndat poté, co je dokončeno hnětení. Musí si to hlídat a je to trocha práce navíc. Díra (či díry u dvouhákových) je ze spodní části chleba, nepůsobí díky tomu nijak rušivě. Osobně mě to nijak netrápí, ale pokud chcete (skoro) dokonalý výsledek, chcete sklopné hnětače.

    Sklopné hnětače se po přípravě těsta z chleba vysunou, takže po sobě zanechají jen malou stopu v podobě otisku na kůrce chleba. Ale nemusí se to stát vždy. Záleží, jak moc těsto nakyne. Čištění sklopných hnětačů není příliš praktické, a proto je nejlepší, pokud se hnětače po dohnětení mohou úplně odejmout.

    Stupně propečení

    Za mě zase jeden z těch méně důležitých parametrů. Proč? Protože naprostá většina pekáren má tři stupně propečení. Je potřeba si uvědomit, že se jedná zejména o horní plochu chleba. U ostatních části je efekt propečení menší, protože během pečení se těsto na všech ostatních stranách dotýká stěn pekárny, což znamená, že budou automaticky světlejší. 

    Počet pečících nádob

    Naprostá většina domácích pekáren se dodává s jednou pečící nádobou. Někdy je možné další samostatně dokoupit, ale někdy ani to ne. Přesto vás to nijak nelimituje v tom, že můžete připravit více velikostí chleba. Proč jsou tedy další nádoby zajímavé?

    • Můžete upéct nejen chleba: Některé typy pečiva potřebují speciální formu pro pečení. Například bagety se pečou v jiném tvaru formy než běžný bochník chleba.
    • Speciální programy: Některé pekárny mají speciální nádoby pro výrobu jiných potravin, jako jsou džemy nebo těstoviny.
    • Náhrada: Jednoduše můžete péct další bochník, zatímco první nádoba se zrovna myje v myčce.

    Nicméně pro většinu uživatelů asi nebude počet nádob tím zásadním kritériem.

    Na různé typy nádob a jejich využití se můžete podívat ve videu o ETY:

    Materiál

    Pokud jde o materiál, tak máte na výběr ze tří druhů: teflon, keramika a nerezová ocel. Jak už to bývá, každý z nich má své klady a zápory. Důležité je hlavně to, aby se těsto v nádobě nepřipékalo.

    • Teflon – Formy s tímto povlakem jsou snadné na údržbu, protože se těsto nepřipéká a je snadné je vyčistit. Ale pozor, teflon se může lehce poškrábat (např.: častým používáním semínek a nevhodným vyklápěním chleba) a potom už nebude tak nepřilnavý. Na druhou stranu je poměrně levný. I to je důvod, proč se jedná o  nejběžnější typ, který najdete v obchodech.
    • Keramika – Je to dražší než teflon, ale je odolnější proti poškrábání a vydrží déle. Podobně jako u teflonu, ani u keramiky není celá nádoba vyrobená z tohoto materiálu. Většinou je z jiného kovu a keramická vrstva je nastříkaná uvnitř. Pokud vám to finance dovolí, je keramika tou nejlepší volbou.
    • Nerezová ocel – Na rozdíl od ostatních dvou materiálů, nerezová ocel není úplně nepřilnavá. Proto se chleba může snáze připálit. Výhodou je, že i když se poškrábe, tak nerezová ocel stále funguje stejně a vydrží opravdu dlouho. Rovněž cena je poměrně nízká.

        Rozměry pekárny

        Nutno přiznat, že se nejedná o úplně drobný spotřebič. Obvyklé rozměry jsou od 25 do 60 cm na šířku, mezi 30 – 40 cm na výšku a hloubka je většinou mezi 25 – 45 cm. Hmotnost je od čtyř kilogramů u maličkých pekáren až po cca 8 kg u těch opravdu velkých.

        Nabízí se tedy otázka jak často ji chcete používat a zda se vám vejde na kuchyňskou linku, nebo ji spíše budete mít někde schovanou a jen vytáhnete na pečení. Když budete počítat s p

        Dobrá rada: Pekárna by neměla mít vystouplé části a členitý povrch, lépe se pak udržuje.

        Ovládání

        Snad všechny pekárny už dnes mají displej na kterém vidíte zvolený program, funkce, zbývající čas programu atd.. Velikost či kvalita displeje se však může (zejména mezi levnými a dražšími přístroji) notně lišit. Z toho plyne i styl ovládání. Někde najdete klasické tlačítka, u jiných modelů najdete ovládání na větším dotykovém displeji. To co je lepší záleží na osobních preferencích. Domácí pekárna není nijak složitý přístroj a po přečtení manuálu nebudete mít s ovládáním žádný problém.

        Výbava

        Naprostá většina disponuje funkcí „odložený start“, takže si můžete pečení naprogramovat tak, abyste ráno snídali ještě křupavý a teplý chléb. Nezapomeňte však, že ne všechny pekárny jsou vhodné pro noční provoz. Levnější plastové modely mohou vydávat nepříjemný hluk. Na trhu se můžete setkat i s pekárnami, které jsou schopné i při 15minutovém výpadku elektriky navázat na probíhající program a pečení dokončit.

        U dražších modelů se můžete setkat s automatické přidáváním přísad. To znamená, že když chcete do chleba přidat semínka nebo rozinky do těsta, nemusíte stát a čekat, až bude vhodný čas je přidat manuálně. Místo toho můžete tyto přísady dát do malého boxíku na vrchu pekárny. Když přijde správný čas, pekárna je sama automaticky přidá do těsta. Příjemná funkce, která šetří čas.

        Pokud to máte daleko k zásuvce, tak si při výběru dejte pozor na délku přívodního kabelu. Ten může u různých pekáren dosahovat rozdílu až jednoho metru.  Značně vám tím může zkomplikovat život, nebo spíše pečení.

        Kolik peněz je dobré investovat

        I domácí pekárna za 1 000 Kč může odvést skvělou práci. Pokud však pečete často, nemusí vám takový přístroj vydržet dlouho.

        Nedostatky levných přístrojů:

        • nedokonalé hnětení
        • hlučnost při hnětení
        • brzké loupání povrchu formy
        • rychlé opotřebení materiálů
        • odlupování popisků na ovládacím panelu

        Dobrá rada: S dlouhou životností můžete počítat u domácích pekáren vyrobených z nerezu, který je zároveň zdravotně nezávadný.

        Na co si dát pozor při domácím pečení

        • Výběr mouky: Je důležité vybrat mouku vhodnou pro pečení chleba, což obvykle znamená mouku s vyšším podílem lepku. Kromě pšeničné mouky můžete experimentovat také s moukou žitnou, špaldovou, kukuřičnou nebo rýžovou.
        • Droždí: Při používání droždí je dobré zkontrolovat datum expirace a správné množství, aby se zabránilo nepříjemné pachuti v těstě.
        • Dodržujte pořadí: Při přidávání ingrediencí do pekárny je důležité nejprve přidat tekuté suroviny, poté mouku a další suché ingredience a nakonec kvasnice. To zajistí, že těsto bude správně promísené a kvasnice se neaktivují předčasně.
        • Příprava těsta: Pokud chléb po upečení propadne, může to být způsobeno příliš vlhkým těstem nebo nadměrnou dávkou droždí. Také je důležité zvolit správnou teplotu a dobu pečení a nepřipravit příliš velké množství těsta pro danou formu.
        • Zadělávání těsta: Některé pekárny to zvládnou dokonale samy, ale jiným je dobré trochu pomoct tím, že těsto přisunete blíže k hnětačům nebo stíráte mouku a ostatní ingredience ze stěn formy do těsta.
        • Výběr programu: Neúspěch v pečení může být způsoben nevhodně zvoleným programem, takže je důležité se naučit, jak pekárnu správně ovládat. Čtení návodu je jedna věc, ale nic nenahradí vlastní zkušenost a praxi.
        • Experimentování: Nebojte se experimentovat s různými přísadami, jako jsou bylinky, ořechy, sýr, sušená rajčata, škvarky, olivy a další. 

        Je také dobré si uvědomit, že názory uživatelů na internetu je třeba brát s rezervou, protože mnoho problémů může být způsobeno chybami uživatelů (nečtením návodu), a ne samotnou pekárnou. Pokud si nejste jisti, zkuste zahledat na youtube, je tam mnoho zdokumentovaných návodů a postupů. A i když budou anglicky nebo německy, nemusíte se bát. Díky obrazu snadno pochopíte co se děje.

        Vyplatí se domácí pekárna?

        S touto otázkou se setkávám často. A podle mého na ni neexistuje univerzální odpověď. Záleží na tom, z čeho těsto připravujete. V případě, že si směs připravujete sami se nejspíš vejdete do 15 Kč za jedno pečení včetně spotřeby energie. Pokud si kupujete speciální směsi ze zahraničí, může být výsledná cena několikanásobná. Do nákladů na pečení je v rámci objektivity nutné rozpočítat i pořizovací cenu pekárny. A teoreticky i cenu vlastního času, i když příprava není extra náročná přeci jen to v součtu nějakou dobu udělá.

        Za mě je to hlavně o tom, že si můžete upéct chleba jaký chcete, můžete tvořit a experimentovat. Pokud se budete opravdu snažit, tak věřím že jde tím jde i ušetřit, ale to se bavíme o situaci kdy opravdu řešíte každou korunu.

        Typy mouky a jejich kódů

        Je výběr mouky důležitý? To záleží na vás. Pochopitelně pokud chcete péct celozrnný chleba, potřebujete celozrnnou mouku. Stejně tak některé speciální typy pečiva mohou potřebovat konkrétní typ mouky.  

        Různé typy mouky mají rovněž různé výživové hodnoty. Pokud svoji stravu řešíte do takových detailů, může vám to pomoci vybrat tu správnou mouku pro vás.

        Kód moukyNázev mouky
        00Pšeničná mouka hladká světlá
        T 400Pšeničná výběrová polohrubá
        T 405Pšeničná mouka polohrubá výběrová, je umletá ze zrna, které má odstraněný klíček
        T 450Pšeničná hrubá (krupice)
        T 500Žitná světlá
        T 512Pšeničná pekařská speciál
        T 530Pšeničná mouka hladká světlá – pekařská speciál
        T 550Pšeničná mouka polohrubá světlá
        T 650Pšeničná mouka hladká polosvětlá
        T 700Pšeničná mouka světlá konzumní
        T 930Žitná tmavá chlebová
        T 960Žitná chlebová
        T 1000Pšeničná mouka hladká tmavá (chlebová)
        T 1050Pšeničná mouka chlebová
        T 1150Žitná mouka hladká chlebová
        T 1700Žitná celozrnná
        T 1800Pšeničná celozrnná, hrubá; celozrnná, jemná

        Jak na přípravu marmelády?

        Domácí pekárny Recenze dalších modelů

        ETA Delicca 7149

        Oceňujeme tichý provoz, jednoduchou obsluhu, hezké provedení a dobrou cenu. Velkým přínosem je také dostatečný počet programů. Škoda, že po hácích zůstávají díry v chlebu, nevypadá to úplně dobře. Můžete vytáhnout háky předtím než pečení začne, ale to se pokaždé nechce. Zamrzí, že v přiložené kuchařce není žádný recept na bezlepkové pečivo. Ovládání je docela snadné, podle návodu ho hned pochopíte. Chvíli ale trvá, než si najdete ty správné recepty, které vám vyhovují. Nebojte se experimentovat. Stojí to za to.

        Počet hnětacích háků2
        Odložený startano
        Hmotnost chleba800 – 1 200 gramů
        Počet pečících programů12
        Program na bezlepkové pečeníano

        Najít nejlepší nabídku

        SENCOR SBR 930

        Pochvalu zaslouží pěkný design, skladnost, tichý provoz, snadná manipulace a údržbu, příznivá cena a snadné ovládání. Problém je u občas špatného míchání těsta, míchá jen jedním směrem a občas se vytvoří velká hrouda, s kterou si moc dobře nedokáže poradit. Pečící nádoba se snadno čistí, ale na kovovém povrchu pekárny je vidět každý otisk prstu. Slušná pekárna, svou velikostí vhodná spíše pro pár nebo menší rodinu.

        Počet hnětacích háků1
        Odložený startano
        Hmotnost chleba750 – 900 gramů
        Počet pečících programů11
        Program na bezlepkové pečeníne

        Najít nejlepší cenu

         

        Eta 3150 90000 Crustum

        Pekárna peče výborný celozrnný chleba, semínka je možné přidat později. Má kompaktní design, dobrý poměr cena/výkon a je tichá při provozu. Jako negativní vlasnost hodnotíme, že není signalizace špatně dovřeného víka. Signál, který vydá pekárna po dokončení programu je hlasitý. V prvních pár případech vás asi překvapí a možná i vyděsí. Trošku ztuha jdou panty otevíracího víka a hlučnost při hnětení je o něco vyšší než u jiných pekáren. Hněte velmi dobře a jeden z programů je „dort“. Nelekejte se, v pekárně dort péci nemusíte. Stačí těsto po uhnětení předat do vhodné nádoby. Pro milovníky francouzských baget je možnost dokoupení „bagetovače“. Potom v pekárně můžete připravit až čtyři kousky současně.

        Počet hnětacích háků2
        Odložený startano
        Hmotnost chleba1 300 gramů
        Počet pečících programů12
        Program na bezlepkové pečeníano

        Najít nejlepší nabídku

        ECG PCB 538

        I u tohoto modelu je  jednoduché a přehledné ovládání, slušná kniha receptů a hlavně snadná údržba a jednoduchá manipulacies pečící formou. Jde o jeden z levnějších modelů a podle diskuzí na internetu se zdá, že záleží na štěstí zda dostanete „dobrý“ kus nebo máte smůlu. Prvním způsobem získáte vydařenou pekárnu za jednu z nejlevnějších cen na trhu, v druhém můžete mít problém s rovnoměrností pečení, pekárna vydává nepříjemné zvuky nebo dokonce trochu cestuje po stole. Škoda, že displej není podsvícený, při večerním pečení by se to hodilo. Ve většině případů bude spokojeni, tak záleží na tom zda vám nižší cena stojí za trochu rizika.

        Počet hnětacích háků2
        Odložený startano
        Hmotnost chleba1 300 gramů
        Počet pečících programů10
        Program na bezlepkové pečeníne

        Najít nejlepší cenu

        SENCOR SBR 1031

        Jde o „mini“ pekárnu, vhodnou pro jednoho. maximálně dva lidi.Velmi pozitivní je nízká hmotnost pekárny, snadno z ní vyklopíte chleba a lehce se čistí. Mezi nevýhody patří jen jeden hnětací hák, takže ne vždy je těsto dobře prohnětené. Je to spíše taková pekárna na vyzkoušení jestli vás to pečení domácího chleba bude bavit. Nezabere v domácnosti mnoho místa a je poměrně levná.

        Počet hnětacích háků1
        Odložený startano
        Hmotnost chleba450 – 900 gramů
        Počet pečících programů12
        Program na bezlepkové pečeníne

        Najít nejlepší nabídku

         

        Ozkoušené recepty

        Protože pečení v domácích pekárnách je stále více cool, připravili jsme pro vás několik zajímavých receptů. Pamatujte však, že ne každému může recept vyhovovat, a proto je potřeba vyzkoušet více variant. Teď už nezbývá, než vám popřát dobrou chuť a úspěšnou přípravu!

        Žitný chléb z domácí pekárny

        • 3 lžičky soli
        • ½ kostky droždí
        • 300 g žitné mouky
        • 1 lžíce oleje
        • 2 lžíce kmínu
        • 150 ml vlažného mléka
        • ½ lžičky cukru
        • 1 lžíce octu
        • 260 ml vlažné vody
        • 300 g hladké mouky 00 (pekařská speciál, odpovídá značení 00 Extra)

        Všechny ingredience (tekuté i sypké) dejte do pekárny, zapněte příslušný program a těšte se na výsledek!

        Vánočka z domácí pekárny

        • 1 balíček prášku do pečiva
        • 100 g másla
        • špetka soli
        • 1 kostka droždí
        • 500 g hladké mouky
        • 250 ml mléka
        • citronová kůra
        • 100 g cukru
        • 1 vejce
        • bílek na potření

        Do pekárny dejte nejdříve mléko s rozšlehaným vajíčkem, rozehřáté máslo, špetku soli, cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a sušené droždí.

        Vykynuté těsto rozdělte na 9 částí. Vyválejte je na válečky a upleťte copy ze 4, 3 a 2 válečků. Každý cop potřete bílkem. Na horní část nasypte plátky mandlí a do vánočky zapíchněte několik špejlí, aby se nerozjela při pečení.

        Vánočku dejte do předem vyhřáté trouby na 170°C. Po 10 minutách plech otočte a teplotu snižte na 140°C. Celkem by se vánočka měla péct 30 minut dozlatova.

        Marmeláda z domácí pekárny

        • 900 g jahod (nebo jiného ovoce)
        • 500 g želírovacího cukru
        • lžíce citronové šťávy

        Ovoce omyjte, oloupejte (pokud je to nutné), pokrájejte nebo rozmixujte

        Do pečící formy dejte ovoce a želírovací cukr v poměru 2:1. Při přípravě marmelády z jahod, malin a ostružin se přidává ještě lžíce citronové šťávy.

        Vše důkladně promíchejte a zapněte program „marmeláda“

        Po dokončení formu vytáhněte a marmeládu naplňte do sklenic. Ty dobře uzavřete a nechte vychladnout.

        Jak vám tento test pomohl? Budeme rádi, když ho ohodnotíte hvězdičkami.

        4.2/5 98 hodnocení

        Přihlašte se do newsletteru a
        získejte super tipy do emailu

        Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

        Co můžete čekat?

        1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
        2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
        3. Rady k nakupování
        4. Nové recenze produktů
        5. Nové srovnávací testy
        6. Tyto e-maily jsou zdarma
        7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
        Načítáme ...

        Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

        Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

        Sledujte nás na sociálních sítích

        Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

        Budeme rádi za vaše názory a připomínky

            Přidejte váš dotaz nebo recenzi

            Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

            Covybrat.cz
            Logo